Πολιτικά – ΦωκίδαΤοπικά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Εχθές στον μόλο Ιτέας πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, γυναίκες, άνεργοι και νέοι, συναντήθηκαν στο κεντρικότερο σημείο της πόλης και άκουσαν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ. 

Ομιλητές ήταν ο Παναγιώτης Κατίκας και ο Δήμος Κουμπούρης. Οι ομιλίες τους αποτέλεσαν μαχητικό κάλεσμα υπερψήφισης του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που η διακριτή άνοδος του, θα προσφέρει ανακούφιση και χαμόγελο στους εργαζόμενους του τόπου μας καθώς και στους εργαζόμενους που μάχονται σε ολόκληρη της Ευρώπη.

Ο Παναγιώτης Κατίκας, με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση δημόσιων έργων και με βαθειά γνώση του πραγματικού χαρακτήρα της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, τεκμηρίωσε την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, την ανάγκη συμπόρευσης όλο και περισσότερων ανθρώπων με το Κόμμα της εργατικής τάξης, ακόμα και αν δεν συμφωνεί κάποιος σε όλα μαζί του. Στην ομιλία του με μεγάλο αριθμό παραδειγμάτων, ανέδειξε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ε.Ε. και απέδειξε ότι τα υπόλοιπα κόμματα έχουν φαινομενικές διαφορές που είναι μοιραίο να χάνονται στην πορεία υπεράσπισης των οδηγιών και αποφάσεων της Ε.Ε. όπου και τελικά συναντιούνται, καθώς δεν την αμφισβητούν ως δομή υπεράσπισης των συμφερόντων και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. 

Ο Δήμος Κουμπούρης, ανέδειξε την προσφορά του ΚΚΕ στην αποκάλυψη του πραγματικού χαρακτήρα της Ε.Ε. από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης της. Επισήμανε την μεγάλη αξία της στάσης του Κόμματος μας απέναντι στην Ε.Ε. ακόμα και τότε που προβαλλόταν με μανία από τα άλλα κόμματα ως μονόδρομος και διαφημιζόταν ως θεραπαινίδα κάθε κακού. Έθεσε ως κριτήριο για την υπερψήφιση του ΚΚΕ, την συγκεκριμένη στάση του, στα ζητήματα του πολέμου, στην προστασία της ζωής και του εισοδήματος του λαού μας, την προοπτική τελικά που προσφέρει στο λαό μας. Πράγματι ο Δήμος Κουμπούρης αποκάλυψε ότι η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, ικανοποιεί τις ανάγκες του λαού μας που συνεχώς διευρύνονται, υπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των ανθρώπων που μοχθούν για να τα βγάλουν πέρα. Εύστοχα επισήμανε ότι η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι να ενισχύονται ουσιαστικά οι δημόσιες δομές υγεία, με γιατρούς, παραϊατρικό προσωπικό και μέσα – και όχι απλά να βάφονται, ακόμα είναι να ενισχύεται η αγροτική παραγωγή και εισόδημα και όχι να μετατρέπεται η χώρα μας σε μαγνήτη εχθρών και πολλά ακόμη. 

Ιδιαίτερη στιγμή της συγκέντρωσης ήταν η ανακοίνωση της μεγάλης επιτυχίας των εργατών της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι ‘στρίμωξαν’ για τα καλά τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και κατάφεραν να παραμείνουν στις δουλιές και τα σπίτια τους. Το άκουσμα της σπουδαίας είδησης έφερε συγκίνηση και αγωνιστικό ενθουσιασμό στους εκατοντάδες παρευρισκομένους. Ταυτόχρονα ενέπνευσε ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ γιατί μέσα από τη δράση της Κομματικής Οργάνωσης, όλοι γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ στηρίζει ακούραστα τον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, όλοι γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν κολακεύει τις 480 οικογένειες των εργατών της ΛΑΡΚΟ για να τους υφαρπάξει την ψήφο και ύστερα να τους συμπεριφερθεί σαν ‘στημένες λεμονόκουπες’ αλλά τους καλεί να περιφρουρούν την ενότητα τους και να είναι ανυποχώρητοι στον δίκαιο αγώνα τους παρά τις σημαντικές δυσκολίες.