Δήμος ΔελφώνΤοπικά

“Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών”: “Αντιπαραγωγικό και δυσλειτουργικό το νέο διοικητικό σχήμα που επέλεξε ο κ. Ταγκαλής”

Εννέα (9) αντιδήμαρχοι (7 έμμισθοι και 2 άμισθοι) και τέσσερις (4) εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι η επιλογή του δημάρχου Δελφών για το ξεκίνημα της νέας δημοτικής περίοδου.

Είναι σαφές ότι προτίμησε να κρατήσει τις ισορροπίες στην νέα του δημοτική ομάδα (17 σύμβουλοι στο σύνολο) παρά να προχωρήσει με τόλμη στην ανάθεση αρμοδιοτήτων με βάση τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου Δελφών και των δημοτών του. Άλλωστε η καταγγελία του δημοτικού του συμβούλου Σ. Σωτηρόπουλου για αθέτηση των προεκλογικών του υποσχέσεων αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Σύμφωνα με την διαπιστωτική πράξη του δημάρχου, όπως αυτή αναρτήθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια, βλέπουμε τρεις κατηγορίες αντιδημάρχων. Αυτοί που στην πραγματικότητα συνδιοικούν (με τοπικές και θεματικές αρμοδιότητες), αυτοί που έχουν μόνο τοπικές αρμοδιότητες (Δ.Ε Δελφών και Παρνασσού) και οι αντιδήμαρχοι με θεματικές αρμοδιότητες (Πολιτική Προστασία, Καθαριότητα κα).

Τα σημαντικά προβλήματα του τόπου μας όμως, δεν μπορούν να αντιμετωπιστουν με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και σχεδιασμούς. Η έλλειψη σημαντικών επενδυτικών πρωτοβουλιών, ο υψηλός δείκτης ανεργίας, τα σοβαρά κοινωνικά θέματα (όπως Ρομά κα), η απαξίωση του πρωτογενούς τομέα (ελαιώνας, κτηνοτροφία κα), η ανάδειξη των Πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων της Άμφισσας, η ενίσχυση του τομέα της υγείας, η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, χρειάζονται την απόλυτη μέριμνα μας.

Δυστυχώς η νέα δημοτική θητεία δείχνει ότι με τα μόνα θέματα που θα ασχοληθούμε από εδώ και μπρος, θα είναι οι υποσχέσεις που δόθηκαν προεκλογικά προκειμένου να ικανοποιηθούν προσωπικά εγώ και φιλοδοξίες!