Δήμος ΔελφώνΕπικαιρότηταΤοπικά

Ανταπάντηση Σωτηρόπουλου σε Ταγκαλή: “να απαντήσετε επί της ουσίας ή να με διαψεύσετε”

Κύριε Δήμαρχε, εφοσον αναφερατε και το ονομα μου είναι θεωρώ αδιανόητο να γίνεται δημοσία και εντός δημοτικού συμβουλίου ερώτηση από δημοτικό σύμβουλο περί προδιαγραφών για την υλοποίηση της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικών αυτοκίνητων και να απαντάτε “το ψηφίσατε” εννοώντας εμμέσως αποκρύψτε το χωρίς όμως να απαντάτε επί της αιτιασης.

Η απάντηση μου στις εντυπώσεις που εσείς θέλετε να αφήσετε είναι, ΝΑΙ το ψήφισα καθοσον είναι γνωστό ότι το 2021, εποχη μετρων Κορονοιού και λογω των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί, οι συσκέψεις και οι αποφάσεις που λαμβανονταν γίνονταν μέσω τηλεδιάσκεψης. Το 2021 είχαμε καταθέσει στο πρόγραμμα Τρίτση 26 εκατομμύρια προκειμένου να υλοποιήσουμε έργα του δήμου μας -Αν θυμάστε καλά και τα 12 εκατομμύρια που υπέβαλε η ΔΕΥΑ εγκρίθηκαν ενώ του Δήμου από τα υπόλοιπα 14 εγκρίθηκε μόνο η ηλεκτροκίνηση 1.2 εκατομμύρια . Δεν πιστεύω να νιώθετε υπερήφανος γι αυτό ;; Η δε καθ ύλην αρμόδια διεύθυνση για τον έλεγχο των προδιαγραφών σχετικά με τις προμήθειες είναι η ΔΤΥ. Καλή τη πίστη θεωρούσα ότι η αρμόδια υπηρεσία ΔΤΥ είχε κάνει τους σχετικούς ελέγχους κ σε συνδυασμό της δυστοκίας που υπήρχε λόγω τηλεδιασκεψης για την αμεσότητα λήψεως των αποφάσεων κ προς στήριξη της παράταξης μας αλλά και επιπροσθέτως του όγκου των θεμάτων που απασχολούσαν τότε την ΔΕΥΑ, στην οποία ήμουν επικεφαλής είναι αυτονόητο οτι δεν ήταν δυνατόν να προβαίνω σε λεπτομερή έλεγχο των θεμάτων που αρμόδιες ήταν άλλες διευθύνσεις, επαναλαμβάνω λοιπον πως ΝΑΙ το ψήφισα.

Σήμερα όμως που έχω την άνεση χρόνου ήταν εύλογο και συνειδητό να προβώ σε σχετικο έλεγχο για το εν λόγω θέμα για το οποιο διαπίστωσα θεματα στις προδιαγραφές και κατόπιν της ενημέρωσης που έτυχα από τον ίδιο τον προμηθευτή στον οποίο και κατοχυρώθηκε το έργο.

Κυριε Δήμαρχε για να μην υπάρχουν σκιές για το καλό των πολιτών και του δήμου μας, ορθο θα ήταν να απαντήσετε επί της ουσίας ή να με διαψεύσετε και όχι να με καταγγείλετε γιατί ψήφισα της προδιαγραφές που σήμερα έπεσαν στην αντίληψη μου και είχα το σθένος να τις δημοσιοποιήσω.

Σε κάθε περίπτωση έχετε κάθε δικαίωμα να προσφύγετε στις νόμιμες ενέργειες