ΠεριφερειακάΦθιώτιδα

Αποστόλης Γκλέτσος: Το πλοίο θα σαλπάρει …από λιμάνια ξένα

Δεν έχει πλοία αυτό το καλοκαίρι για τα δρομολόγια από τον Αγ.Κωνσταντινο προς τις Σποράδες. Η Ενωτική Κίνηση Στερεάς και ο επικεφαλής της Απόστολος Γκλέτσος σχολιάζουν

Τον Ιούνιο του 2022 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός κ.α. είχαν βρεθεί στο λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου με αφορμή την αναχώρηση του πρώτου – για την καλοκαιρινή περίοδο- δρομολογίου για τις Σποράδες, και είχε προβεί στην παρακάτω δήλωση:

« Η αναχώρηση του πρώτου πλοίου, που έφυγε για φέτος από τον Άγιο Κωνσταντίνο με προορισμό τις Σποράδες, έχοντας δέσει στο νέο σύγχρονο λιμάνι που ολοκληρώνουμε αυτή την περίοδο, σηματοδοτεί μια νέα εποχή. Ένα στρατηγικό έργο 10 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο επενδύσαμε για να μεγαλώσει τους θαλάσσιους δρόμους της ανάπτυξης για τη Στερεά Ελλάδα γίνεται πράξη και σύντομα παραδίδεται στους πολίτες και τους επισκέπτες μας!».

Τον Νοέμβριο του 2023, σε ειδική εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του αναβαθμισμένου και σύγχρονου πλέον λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ευχαριστεί δημόσια την κυβέρνηση για την άμεση και θετική ανταπόκρισή της ευχόμενος:

«Να είναι καλορίζικος ο νέος λιμένας Αγ. Κωνσταντίνου
και καλοτάξιδα τα πλοία του».

Μόνο που τα πλοία μας αποχαιρέτησαν, αφού ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Στυλιανίδης, σε έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας και Συντονιστή Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. Γιάννη Σαρακιώτη, στις 11 Απριλίου 2024, διαμηνύει ξεκάθαρα:
«Δεν θα υφίσταται πλέον δρομολόγιο από τον Άγιο Κωνσταντίνο
προς τα νησιά των Σποράδων».

Φαίνεται πως η αναπτυξιακή πολιτική της ομογάλακτης με τη Ν.Δ. Περιφερειακής Αρχής αρχίζει και τελειώνει στο κόψιμο της κορδέλας, ναρκοθετώντας με αυτό τον τρόπο την αναβάθμιση της περιοχής μας.
Ο Περιφερειάρχης και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας έστειλαν από κοινού επιστολή στον Στυλιανίδη και εκφράζουν …άκουσον – άκουσον την ανησυχία τους ! Την ανησυχία τους ! Αντί να απαιτούν , παρακαλάνε!
Αντί να μιλήσουν για οργή , αγανάκτηση , εγκατάλειψη τον παρακαλάνε ….
Αν δεν μπορεί ο Στυλιανίδης να πάει σπίτι του.!
Να θυμίσουμε ότι το έργο είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!
Σήμερα είναι λιμάνι χωρίς καράβια !!

Για την περιφερειακή παράταξη
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ

ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ( επικεφαλής)
Αγγελακόπουλος Απόστολος
Αγγελόπουλος Γεώργιος
Αγγελοπούλου Βασιλική
Αλεξίου Ιωάννης
Γκλέτσου Ελευθερία
Δρόσος Παρασκευάς
Λάμπου Σπυρίδων
Λύκος Βασίλειος