ΕπικαιρότηταΚοινωνικοί ΦορείςΤοπικά

Βεβαίωση τελών Γ.Ε.ΜΗ. από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων στις Δ.Ο.Υ.

Το Επιμελητήριο Φωκίδας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι, σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. 1134/25-08-2023 Υπουργική Απόφαση αναμένεται άμεσα η βεβαίωση οφειλόμενων τελών Γ.Ε.ΜΗ. από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.) για τα έτη από το 2019 έως και το 2023.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την παρ.1 α) του άρθρου 49 του ν. 4919/2022, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, το ετήσιο τέλος Γ.Ε.ΜΗ. καταβάλλεται από όλους τους υπόχρεους εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους.
Ως εκ τούτου, προς αποφυγή της βεβαίωσης τελών στις Δ.Ο.Υ., η Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. συνιστά στις υπόχρεες επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Γ.Ε.ΜΗ. να προβούν στην έγκαιρη τακτοποίηση των ετήσιων τελών.
Οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τις δραστηριότητες τους, να προσκομίσουν τη σχετική βεβαίωση διακοπής εργασιών στην Υπηρεσία Γενικού Εμπορικού Μητρώου του Επιμελητηρίου Φωκίδας προκειμένου να διαγραφούν. (Τηλ. 2265023651, e-mail: epimfokidas@gmail.com)