Δήμος ΔελφώνΕπικαιρότηταΤοπικά

Ε. Μυταράς για την επιτροπή Ρομά: ¨”Συνεδρίαση επιτροπής στο γραφείο του κ. Δημάρχου, … PRIVE? “

ΘΕΜΑ:Έντονη διαμαρτυρία μέλους Επιτροπής για τον παράνομο καταυλισμό ΡΟΜΑ, που  αφορά την πρόσκληση του Δημάρχου για την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής  αντί στο γραφείο του που επιβάλλει ο ίδιος, ζητάω να γίνει στην αίθουσα του Δ.Σ.  για την ελεύθερη πρόσβαση και παρακολούθηση από πολίτες 

Με αφορμή την με Αρ. Πρωτ. 2254/30.01.2024 πρόσκλησή σας διαμαρτυρόμενος σας  αναφέρω και καταγγέλλω τα εξής: 

1. Επισημαίνω ότι την πρόσκληση για την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, υπογράφει ο  Δήμαρχος ως Πρόεδρος, γεγονός το οποίο από πουθενά δεν προκύπτει με ποια διαδικασία  ο Δήμαρχος έγινε Πρόεδρος, ενώ τα προτεινόμενα μέλη της παράταξής του αναφέρονται  ονομαστικά και όχι με τον τίτλο του καθ’ ενός στην επιτροπή. 

2. Επισημαίνω ότι την πρόσκληση στα μέλη της παράταξής του υπογράφει ο Δήμαρχος. Όμως  την πρόσκληση προς τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της  Φτώχειας κ. Πρόδρομο Πύρρου, υπογράφει ….. ο δημοτικός σύμβουλος.  Πού είναι η ιεραρχία? 

Ποιός είναι ποιός και με ποιά αρμοδιότητα? 

3. Είναι εμφανές ότι η αναφορά σας στις δικές μου επιστολές με αριθ. πρωτ. 1725/ 23.01.2024 και 2025/26.01.2024 τεχνηέντως αναφέρονται, αλλά δεν έχουν μέχρι σήμερα  απαντηθεί, γεγονός για το οποίο πρέπει να διερευνήσετε, αλλά και να απαντήσετε άμεσα 

και ξεκάθαρα. Στην δε πρώτη επιστολή μου, ενώ προσκαλείτε για συνεδρίαση, δεν  αναφέρετε πουθενά (παρ’ ότι ερωτάσθε ) ποια τα προς συζήτηση θέματα. 

4. Στην πρόσκλησή σας προς την επιτροπή στην πρώτη παράγραφο αναφέρετε ότι ο (… Σκοπός  της επιτροπής είναι η επεξεργασία και υποβοήθηση του έργου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής,  Ισότητας των Φύλων και Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου  Δελφών, που έχει την θεσμική αρμοδιότητα για την μετεγκατάσταση των κατααυλισμών των Ρομά.) .  

κ. Δήμαρχε 

με την παρούσα δήλωσή σας αποκαλύπτεται την αδράνεια των προαναφερόμενων  Υπηρεσιών σας. 

Οι αρμόδιες προαναφερόμενες Υπηρεσίες γι’ αυτές τις υποθέσεις στο χρονικό διάστημα της  μέχρι σήμερα θητείας σας τι ακριβώς έπραξαν? 

Δεσμεύομαι, ότι τη λέξη «αδρανοποιημένες» θα την ανακαλέσω μόνον εφόσον στην  επιτροπή παρουσιάσετε προτάσεις τους, σχέδιά τους που πάνω σε αυτά έχουν δουλέψει για  τους παράνομους καταυλισμούς αφού όπως επικαλείστε είναι αρμόδιες. Ποιές οι μέχρι σήμερα ενέργειες των εντολέων αλλά και των εντολοδόχων? Να υποβοηθήσουμε και εμείς τις προαναφερόμενες υπηρεσίες σας υπό την προϋπόθεση να  έχουν κάνει έργο και όχι να είναι αδρανείς. 

5. και σημαντικότερο. Με έκπληξη διάβασα στην πρόσκλησή σας, στην δεύτερη παράγραφο  ότι η πρόσκληση για συνεδρίαση είναι για την Παρασκευή 2.2.2024 και ώρα 13.00 στο  ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. 

Είναι ποτέ δυνατόν? 

Συνεδρίαση επιτροπής στο γραφείο του κ. Δημάρχου, … PRIVE? 

κ. Δήμαρχε 

με την αριθ. πρωτ. 2025/26.01.2024 διαμαρτυρία μου (την οποία και μνημονεύετε στην  πρόσκλησή σας, αλλά δεν την τηρείτε) σας ζήτησα από τούδε και στο εξής να μην  ξαναεπιχειρήσετε καμία απαξιωτική ενέργεια προς τα μέλη της επιτροπής που εκπροσωπούν  τους πολίτες. 

Παρά ταύτα εσείς προσκαλείτε σε συνεδρίαση την επιτροπή στο γραφείο σας, αφαιρώντας  το ιερό αλλά και κεκτημένο δικαίωμα από τους πολίτες να ενημερωθούν παρακολουθώντας  οι ίδιοι την πρώτη, αλλά και σημαντική συνεδρίαση για θέματα που τους αφορούν και είναι  σχετικά με παράνομους καταυλισμούς. 

Γιατί το κάνετε αυτό? Δεν είναι αυτό απαξιωτικό για εμάς τους κατοίκους? 

Παρακαλώ να ανακαλέσετε, και όσο πιο άμεσα μπορείτε να εκδόσετε νέα πρόσκληση με  χώρο συνεδρίασης της επιτροπής την προβλεπόμενη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου  του δήμου μας και όχι το γραφείο σας. Διότι τότε δικαίως ο κάθε δημότης θα σχολιάσει, θα  ερμηνεύσει ή θα παρερμηνεύσει την συνεδρίαση στο γραφείο του Δημάρχου αντί της  δημόσιας, σε κοινή θέα, αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, με ανοιχτές πόρτες στην  οποία έχει και την δυνατότητα καταγραφής και τήρησης πρακτικών που μας είναι άκρως  απαραίτητα.

Αν οι προτεινόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι από εσάς και εσείς επιθυμείτε την συνεδρίαση  στο γραφείο Δημάρχου πράξτε το ως δημοτικοί σύμβουλοι σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο.  Εγώ δεν δέχομαι τίποτα άλλο εκτός από μία δημόσια συνεδρίαση στην προαναφερόμενη  αίθουσα του Δ.Σ. με πρακτικά και ανοιχτές πόρτες για όλους τους κατοίκους.  

Άλλωστε εσείς με το ενημερωτικό δελτίο σας στις 25.01.2024 δεσμεύεστε ότι συνεχώς θα  ενημερώνετε για κάθε ενέργεια και εξέλιξη του ζητήματος προς γνώση της τοπικής  κοινωνίας!!!!!!!!! 

κ. Δήμαρχε επιτρέψτε μου μια παρατήρηση 

αφήστε την πληροφόρηση των πολιτών στην δική τους ευχέρεια και διαμόρφωση  εντυπώσεων παρακολουθώντας οι ίδιοι την συνεδρίαση της επιτροπής και όχι από τα δικά  σας δελτία τύπου.  

Άλλωστε μην ξεχνάτε ποτέ ότι η συνεδρίαση του μονοθεματικού και έκτακτου δημοτικού  συμβουλίου στις 11 Δεκεμβρίου 2023 με τους 321 υπογράφοντες αγανακτισμένους δημότες  σε ένα βροχερό απόγευμα, έφερε την γέννεση της επιτροπής. 

Τέλος παρακαλώ για την άμεση απάντησή σας στο δίκαιο αίτημά μου. 

Με τιμή 

Ευάγγελος Νικ. Μυταράς