Δήμος ΔελφώνΕπικαιρότηταΚοινωνικοί ΦορείςΤοπικά

Η ανακοίνωση του δήμου Δελφών για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο ΕΠΑΛ Άμφισσας

Προς ενημέρωση για το σημερινό περιστατικό εκδήλωσης φωτιάς στο ΕΠΑΛ Άμφισσας ο Δήμος Δελφών σημειώνει τα ακόλουθα: 

Η η αποκριάτικη κατασκευή-άρμα στην οποία εκδηλώθηκε η φωτιά, με την οποία το σχολείο συμμετείχε στις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις, παραδόθηκε με την ολοκλήρωση αυτών στον περιβαλλοντα χώρο του ΕΠΑΛ ως αναμνηστικό κατόπιν αιτήματος της Δ/νσης του ΕΠΑΛ Άμφισσας. 

Το άρμα κατά την εκδήλωση της φωτιάς βρισκόταν στη βόρεια πτέρυγα, στον πρώτο όροφο του κτιρίου, ενώ άμεσα εκλήθη και μετέβη στο χώρο δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσής κ. Ν. Λουπάκος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ανδρέας Ζαχαρόπουλος και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μερινόπουλος. 

Λόγω των καπνών που αναπτύχθηκαν στην πτέρυγα, καθώς ήταν σε λειτουργία δύο αίθουσες διδασκαλίας, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Άμφισσας εννέα μαθητές και μία καθηγήτρια του σχολείου. Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε ο κ. Λουπάκος, ο οποίος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο, αποχώρησαν οι οκτώ μαθητές, ενώ ένας μαθητής και η καθηγήτρια παρέμειναν για περεταίρω παρακολούθηση.  

Ο Δήμος Δελφών ενημερώνει ότι είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας στο ΕΠΑΛ Άμφισσας, έργο το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 16 σχολικές μονάδες του Δήμου.