Δήμος ΔελφώνΕπικαιρότηταΤοπικά

Η θέση μας για την πορεία των δημοτικών έργων στο Δήμο Δελφών

Χρειάστηκε να κατατεθεί ερώτηση από την παράταξή μας στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου, να τοποθετηθούν κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και να ακολουθήσει σωρεία δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο (ΜΜΕ) για την πορεία εκτέλεσης των δημοτικών έργων, προκειμένου η δημοτική αρχή να τοποθετηθεί δια δελτίου τύπου και να επιβεβαιωθεί δυστυχώς αυτό που σχεδόν όλοι μας γνωρίζαμε. 

Δηλαδή με απλά λόγια ότι τα μισά έργα έχουν πλέον απενταχθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ), ενώ για τα άλλα μισά ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν κι αυτά να σταματήσουν για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως η έλλειψη χρηματοδότησης, η υπερβολική καθυστέρηση στην υποβολή των τεχνικών δελτίων εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου κ.α.

Σε κάθε περίπτωση η μόνιμη δικαιολογία είναι ότι κάποιοι η κάτι φταίει, αλλά ποτέ οι ίδιοι οι διοικούντες που όμως ήδη διοικούν εδώ και μια Πενταετία.(Από τον Σεπτέμβριο του 2019). Βολική η μόνιμη επωδός τους αλλά πλέον δεν γίνεται πιστευτή.  Άλλωστε και εν έτη 2024 θα πρέπει να πείσουν για το “δικό τους” έργο και για το τι αυτοί σχεδίασαν για τις αναγκες του τόπου μας και όχι για τους σχεδιασμούς των προηγούμενων διοικήσεων.

Μπορούμε να αναφερθούμε σε αρκετά παραδείγματα που δημόσια έργα αντιμετώπισαν καθυστέρησεις ή προβλήματα αλλά σήμερα βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής. Η επέκταση του Λιμένα Ιτέας λ.χ. προϋπολογισμού 6,2 εκ. ευρώ, καθώς και η επέμβαση στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ιτέας 471.000 ευρώ, όπου αποφασίστηκε να υλοποιηθεί η ανάπλαση του πεζοδρόμου Miami – Απόλαυσης και που χρηματοδοτήθηκαν απο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Αρμόδιοι συνεργαζόμενοι φορείς, η ΠΕ Φωκίδας, μέσω της Δ.Τ.Ε και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας, ο κύριος του έργου. Δύο μεγάλα έργα για την παραλία της Ιτέας, τα οποία είχαν και αυτά τα προβλήματά τους. Από τη θέληση των φορέων να τα βγάλουν εις πέρας, αυτήν τη στιγμή είναι στη φάση υλοποίησης και τα δύο.

Επίσης το έργο του φράγματος στην θέση Χάρμισκο του Δήμου Δωριδας, που εδώ και αρκετούς μήνες έχει αρχίσει η κατασκευή του, ενώ ο “Περιφερειακός” της Άμφισσας περιμένει έως και σήμερα το Εφετείο Λαμίας να καθορίσει τις τιμές απαλλοτρίωσης των οικοπέδων, αν και η διαδικασία δρομολόγησης της υλοποίησής του ξεκίνησε έναν χρόνο νωρίτερα απο το φράγμα στο Χάρμισκο!

Εκτός του δημάρχου, εννέα (9) αντιδήμαρχοι, δύο (2) εντεταλμένοι συμβουλοι, επτά (7) έμμισθοι ειδικοί συνεργάτες, πληθώρα εξωτερικών συνεργατών με απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών για τις μελέτες και το αποτέλεσμα είναι αυτό που όλοι μας βιώνουμε σήμερα.

Συνεπώς κε Δήμαρχε Δελφών και κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης, αρκετά με τις φθηνές δικαιολογίες του τύπου “για όλα φταίει ο Αναγνωστόπουλος και η παράταξή του” και επιτέλους μάθετε να διοικείτε και να εκτελείτε απρόσκοπτα αυτά για τα οποία σας ψήφισε ο κόσμος, ώστε η περιοχή μας με τα τόσα πλεονεκτήματα που έχει, να λάβει και πάλι την θέση που της αξίζει και η έννοια της ανάπτυξης να ξαναβρεί το πραγματικό της περιεχόμενο.