Πολιτικά

Κάλεσμα Χρ. Τσαμαντάνη για τις επικείμενες Ευρωεκλογές

«Στις 9 Ιουνίου για μια Ευρώπη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης – Αύριο για μια Ελλάδα με καλύτερη ζωή»

Κάλεσμα ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών της 9 ης Ιουνίου μέσω δημόσιας τοποθέτησής του πραγματοποιεί ο π. Υποψήφιος Βουλευτής Φωκίδας και στέλεχος της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στην περιοχή, Χρήστος Τσαμαντάνης τονίζοντας ότι: «Στις 9 Ιουνίου για μια Ευρώπη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης – Αύριο για μια Ελλάδα με καλύτερη ζωή».

Στη δήλωσή του αναφέρει: «Οι επικείμενες Ευρωεκλογές της 9 ης Ιουνίου θα κρίνουν τόσο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Στο δημόσιο διάλογο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κυριαρχούν τόσο θέματα που διαμορφώνουν το σήμερα, όπως το κόστος ζωής, οι συνθήκες εργασίας και η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας υγείας, αλλά και ζητήματα από τα οποία εξαρτάται το αύριο, τα οποία συνθέτουν το πλαίσιο στο οποίο εκτυλίσσεται ουσιαστικά η συζήτηση σήμερα όχι μόνο στο επίπεδο της πραγματικής πολιτικής αλλά και στο επίπεδο της κοινωνίας.

Σήμερα, η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα φάντασμα από το παρελθόν όπως αυτό της ανόδου της ακροδεξιάς και των νεοφασιστικών ιδεών. Αυτές οι δυνάμεις του μίσους απειλούν τα θεμέλια της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της ενότητας των ευρωπαϊκών λαών. Οι ακροδεξιές δυνάμεις εκμεταλλεύονται τη δομική κρίση ταυτότητας της Ε.Ε. για να αυξήσουν την εκλογική τους δύναμη σε εθνικές αναμετρήσεις, αλλά και στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης πρωτοστατεί στον κοινό αγώνα με όλες τις αριστερές, προοδευτικές και οικολογικές δυνάμεις της Ευρώπης για την οικοδόμηση ενός ευρωπαϊκού μετώπου κατά της ακροδεξιάς βαρβαρότητας και του νεοφασισμού. Ενός μετώπου που αγωνίζεται για κοινωνίες αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, ισότητας των δικαιωμάτων κόντρα στη βία και τη μισαλλοδοξία της ακροδεξιάς. Ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. θέλουμε μία Ευρώπη δημοκρατική, πράσινη. Μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ασφάλειας, της εργασίας, της οικονομικής ανάπτυξης και σύγκλισης. Για αυτή την Ευρώπη σας καλούμε όλους να συστρατευθείτε μαζί μας.»