Επικαιρότητα

Και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!

  Ναι. Είναι πόλεμος. Με καταστροφή σπιτιών. Με γκρέμισμα εργοστασίου. Με ερήμωση χωριών. Με ξεσπίτωμα εργατών και αναγκαστική μετανάστευση σε άλλες περιοχές και χώρες. Εργάτες που πρόσφεραν μια ζωή τεράστιο πλούτο, με ιδρώτα και αίμα. Με πάνω από έναν νεκρό κάθε χρόνο δουλειάς (60 χρόνια – 80 νεκροί), με χιλιάδες τραυματισμένους και αρρώστους από επαγγελματικές αρρώστιες.

  Ναι. Και αυτός είναι πόλεμος. Ακήρυχτος πριν από λίγα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος. Ο πόλεμος που από χθες κήρυξε η κυβέρνηση της ΝΔ στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, απολύοντας τους από τη δουλειά τους, διώχνοντάς τους από τα σπίτια τους!

  Εμείς, το Σωματείο μας, οφείλουμε να πάρουμε θέση, ως παλιοί μεταλλωρύχοι, κατά το πλείστων. Είμαστε με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Και αυτό που συμβαίνει σήμερα εκεί είναι έγκλημα!

   Έγκλημα γιατί πουλήθηκε με αντίτιμο τα έσοδα που θα είχε μόνο από 4 ημέρες λειτουργίας της!

    Έγκλημα γιατί αποθέματα σιδηρονικελίου 2 εκατομ. τόνων αξίας 60 δις (το 1/3 του δημόσιου χρέους) πουλήθηκαν αντί 6 εκατομμυρίων ευρώ!

    Έγκλημα γιατί ερημοποιούν τεράστιες περιοχές σε Λάρυμνα, Μαρτίνο,  Εύβοια Φθιώτιδα, Βοιωτία και Καστοριά που μέχρι χθες σφύζανε από ζωή και από τις φωνές των παιδιών (για να μας λένε για την υπογεννητικότητα και την ανάγκη αύξησης των ορίων ηλικίας για σύνταξη και μείωση συντάξεων).

  Έγκλημα γιατί αυτό που προέχει είναι η υλοποίηση των εντολών  και κατευθύνσεων της ΕΕ και όχι η ευημερία του λαού. Γιατί η ευημερία του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ είναι η προτεραιότητα τους.

  Έγκλημα γιατί ο ορυκτός πλούτος ποτέ δεν ήταν περιουσιακό στοιχείο  του Μποδοσάκη, ούτε του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του αλλά και των άλλων κομμάτων που υποκλίνονται στην πιο πάνω ευημερία . Είναι ο πλούτος μας, δικός μας πλούτος, πλούτος του λαού μας και μόνον αυτού..

   Σε τελευταία ανάλυση αυτό το έγκλημα θα έχει (βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα) τις βαριές επιπτώσεις του όχι μόνο στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ αλλά στο σύνολο του ελληνικού λαού, της ελληνικής οικονομίας.

  Για όλους αυτούς τους λόγους συστρατευόμαστε δίπλα στα αδέλφια μας της ΛΑΡΚΟ.

  Γι’ αυτό θα πάρουμε μέρος στη συγκέντρωσή τους στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ σήμερα το απόγευμα στις 7,00μμ.

  Ακόμη και τώρα, τελευταία στιγμή, κάνε και εσύ το βήμα και έλα μαζί μας. Στήριξε τον αγώνα για ζωή, αντιπάλεψε τον πόλεμο του κεφαλαίου και των κομμάτων που τον στηρίζουν.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας δρομολογούν ΔΩΡΕΑΝ λεωφορείο για να καταδείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας της ΛΑΡΚΟ, στη μεγάλη συγκέντρωση την ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Μάη στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ώρες αναχώρησης

ΑΜΦΙΣΣΑ (ΠΛ. παιδικής χαράς) 14,00

ΙΤΕΑ    (Μόλος)                           14,20

ΔΕΣΦΙΝΑ (Βενζινάδικο)              14,45

ΑπάντησηΠροώθησηΛάβατε αυτό το μήνυμα μέσω κρυφής κοινοποίησης, επομένως δεν μπορείτε να απαντήσετε με ένα emoji