ΕπικαιρότηταΠολιτικά – ΦωκίδαΤοπικά

Ν.Ε. Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το συνέδριο του κόμματος“ Δεν υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Σ. Κασσελάκη. Μπροστά μας η μάχη των ευρωεκλογών”

Δεν υπήρξε – ούτε υπάρχει – στο συνέδριο του κόμματος αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη εκτιμά η ΝΕ Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τονίζει ότι το κόμμα συνεχίζει ενωμένο προς την εκλογική μάχη των ευρωεκλογών
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΕ.:
Η προετοιμασία μίας νέας πολιτικής πρότασης, ήταν το χαρακτηριστικό στοιχείο των δύο τελευταίων μηνών με τον προσυνεδριακό διάλογο και η απόφαση του Συνεδρίου κατέστησε σαφές ότι δεν χρειάζεται εσωστρέφεια, ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Προέδρου, του Στέφανου Κασσελάκη και ότι συνεχίζουμε ενωμένοι στις πολύ μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας, με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών.
Η κεντρική απόφαση του Συνεδρίου έδειξε ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε δύο αρχές στη λειτουργία μας που είναι και τα βασικά στοιχεία των αριστερών και προοδευτικών κομμάτων: την ενότητα και τη συλλογικότητα.
Αυτό είναι και το βασικό περιεχόμενο της πρότασης, η οποία ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία και περιέχεται και στην πολιτική απόφαση του Συνεδρίου.
Ενισχύουμε την πολιτική συλλογικότητα, δηλαδή τη συνεδρίαση οργάνων, που θα μπορέσουν να μας δώσουν πολιτική τεκμηρίωση και σύνθεση.
Το καταστατικό μας περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το πώς λειτουργούν τα όργανα, πώς εκφραζόμαστε δημόσια και φυσικά δεν γράφει πουθενά για «Πρόεδρο υπό προθεσμία». Τα κόμματα κυβερνητικής προοπτικής θέλουν να λύσουν τα προβλήματα της κοινωνίας με την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης, δεν έχουν τη λογική Προέδρων υπό προθεσμία!
Το πώς διεκδικείται και πως ανακτάται η εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας απαντάται με τις θέσεις του Συνεδρίου. Γιατί το συνέδριο είχε στέρεες επεξεργασίες και για τον πολιτικό στόχο της σύγχρονης ισχυρής και ανθρώπινης πολιτείας αλλά και για το πολιτικό σχέδιο της προοδευτικής αλλαγής στη χώρα μας. Στο χέρι μας είναι να δουλέψουμε συλλογικά και οργανωμένα και να πετύχουμε.
Έχουμε κανόνες, υπάρχουν στόχοι που πρέπει να κατακτήσουμε και όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά και θα δώσουμε τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τους αγρότες, την ακρίβεια και προφανώς για τις ευρωεκλογές.