Δήμος ΔωρίδαςΤοπικά

Ξεκινά το έργο της αποχέτευσης λυμάτων παραλιακών οικισμών Δ.Ε. Ευπαλίου

Ξεκινά η υλοποίηση του έργου «Αποχέτευση λυμάτων παραλιακών οικισμών Δημοτικής Ενότητας Ευπαλίου του Δήμου Δωρίδος».

«Λόγω της ιδιαιτερότητας του Δήμου Δωρίδος σε σχέση τόσο με την  προστασία των υδάτων του Κορινθιακού κόλπου, όσο και της Λίμνης του Μόρνου που διοχετεύει πόσιμο νερό στο λεκανοπέδιο Αττικής, αποτέλεσε βασική στρατηγική επιλογή η εξασφάλιση αποχετευτικών δικτύων και βιολογικών καθαρισμών, σε όλα τα μέτωπα, αλλά κυρίως σε αυτά που βρέχονται από νερό. Για τον λόγο αυτό προχωρήσαμε στη συμβασιοποίηση του έργου με τίτλο “Αποχέτευση λυμάτων παραλιακών οικισμών Δημοτικής Ενότητας Ευπαλίου του Δήμου Δωρίδος”, συνολικού ποσού 4.992.169,49 ευρώ.

Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με σειρά αποχετευτικών έργων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων που έχουμε δρομολογήσει για υλοποίηση και ένταξη, αποτελεί μέρος ενός μεγάλου περιβαλλοντικού έργου που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και των επιχειρήσεων σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Δωρίδας, από την Ερατεινή έως και τα Μαλάματα, ενσωματώνοντας και άλλους οικισμούς που θα συνδεθούν. Με το σύνολο των προγραμματισμένων έργων θα ολοκληρωθεί η αντιμετώπιση του αποχετευτικού προβλήματος και θα προστατευτεί αποφασιστικά ο υπόγειος υδροφορέας της περιοχής και  ο Κορινθιακός Κόλπος».

Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Δωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης, κατά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, πρόκειται να κατασκευαστεί ένα πλήρως λειτουργικό δίκτυο βαρύτητας μήκους 5.700μ. με όλα τα απαραίτητα τεχνικά, φρεάτια και διακλαδώσεις αγωγών, καθώς και ένα πλήρως λειτουργικό δίκτυο καταθλιπτικών αγωγών συνολικού μήκους 21.550μ. με όλα τα απαραίτητα τεχνικά, φρεάτια και αντλιοστάσια (δομικά και ηλεκτρομηχανολογικά έργα), που αφορά τους οικισμούς Μαραθιά, Μοναστηρακίου, Χιλιαδούς.

Το έργο περιλαμβάνει και ενιαίο καταθλιπτικό αγωγό μέχρι τις υφιστάμενες Εγκαταστάσεις Επεξεργασίες Λυμάτων της Ναυπάκτου ενώ με σχετική, υπό δημοπράτηση, μελέτη έχει προβλεφθεί και η σύνδεση των οικισμών Καστρακίου, Ευπαλίου, Μαλαμάτων και Μανάγουλης.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών ορίζεται σε 24 μήνες, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και ίδιους πόρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *