ΕπικαιρότηταΠολιτικά

Οριστικό. Ο Μπούγας θα απέχει από την ψηφοφορία για το γάμο των ομοφυλόφιλων και την τεκνοθεσία

Την οριστική του απόφαση να απέχει από το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και συνακόλουθα την τεκνοθεσία επιβεβαίωσε στη “Φωκίδα” ο βουλευτής Φωκίδας και υφυπουργός Δικαιοσύνης κ Μπούγας. Οι λόγοι που επικαλείται ο κ Μπούγας είναι συνειδησιακοί αλλά και νομικής φύσης, κινούμενος προφανώς στην ίδια γραμμή με τον κ Βορίδη . Μάλιστα, την οριστική του απόφαση τη διαβίβασε προσωπικά στον πρωθυπουργό κ Μητσοτάκη ο οποίος σε αυτή τη φάση δεν φάνηκε να αντιδρά αρνητικά κατανοώντας, ίσως , ότι οι λόγοι συνείδησης είναι πάνω και πέρα από ζητήματα συνείδησης.
Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου 20 ημέρες ο κ Μπούγας είχε δηλώσει στα αθηναϊκά μέσα ότι “….μάλλον θα απέχω από τη διαδικασία” αφήνοντας , τότε, κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό . Πλέον , με την ξεκάθαρη δήλωσή του στην εφημερίδα μας κλείνει οριστικά το ερώτημα και απομένει να δούμε αν θα υπάρξουν ή όχι πολιτικές συνέπειες, αν και προσωπικά το θεωρώ πολύ δύσκολο.

Γιατί θεωρώ ότι δύσκολα θα
“τιμωρηθεί” για την ψήφο
συνείδησης

Και λέω ότι είναι δύσκολο να υπάρξουν πολιτικές συνέπειες στο πρόσωπο του κ Μπούγα διότι ο ίδιος ο υφυπουργός μας έδωσε την είδηση ότι ο πρωθυπουργός του ανέθεσε να είναι μέλος της ομάδας που θα απαντήσει , από νομικής αλλά και πολιτικής άποψης, στην πρώτη διαχρονικά καταδίκη της χώρας μας από το ευρωκοινοβούλιο σχετικά με παραβάσεις του κράτους δικαίου και την παραβίαση σειράς ατομικών δικαιωμάτων. Με άλλα λόγια θεωρώ ότι αν ήθελε ο πρωθυπουργός να τιμωρήσει πολιτικά τον κ Μπούγα για την επιλογή του απλά δεν θα του ανέθετε αυτά τα καθήκοντα. Αλλά και πάλι στην πολιτική ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ. Οπότε λιγάκι υπομονή και θα μας λυθεί η απορία