Προχωράει η αναβάθμιση του αντλιοστασίου Άμφισσας
Με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής οριστικοποιήθηκε η ένταξη του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ. ΔΕΛΦΩΝ – ΦΑΣΗ Α στο Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 20212027»,
Η Πράξη περιλαμβάνει τον έλεγχο τον εκσυγχρονισμό του Διυλιστηρίου της Άμφισσας, με κατάλληλο εξοπλισμό ελέγχου ποιοτικών και ποσοτικών παραμέτρων καθώς και την προέκταση του ελέγχου αυτού σε κομβικά και ζωτικά σημεία του εξωτερικού υδραγωγείου του Διυλιστηρίου.
Η Προμήθεια θα υλοποιηθεί μέσω υποέργου που θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση του Η/Μ εξοπλισμού Διυλιστηρίου της Άμφισσας.
Αναλυτικότερα, η προμήθεια θα περιλαμβάνει το σχεδιασμό και διαστασιολόγηση του προσφερόμενου εξοπλισμού, την μεταφορά και παράδοση στο χώρο εγκατάστασης της προμήθειας, την αποξήλωση του παλαιού και την τοποθέτηση του νέου εξοπλισμού (συμπεριλαμβανομένου όλων των σχετικό εργασιών) τη ρύθμιση και θέση σε δοκιμαστική και κανονική λειτουργία όλου του εξοπλισμού που έχει περιγραφεί στο κείμενο και στα σχέδια και στις απαιτούμενες εργασίες διασύνδεσης (ηλεκτρολογική ή/και υδραυλική) με την υφιστάμενη εγκατάσταση.
Επίσης περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία πλήρους Συστήματος Εποπτείας και Αυτόματης Λειτουργίας του Διυλιστηρίου της Άμφισσας. Ακόμη αφορά την αναβάθμιση του Η/Μ εξοπλισμού των βασικών κόμβων του εξωτερικού υδραγωγείου του Διυλιστηρίου της Άμφισσας. Η προμήθεια περιλαμβάνει την αποξήλωση μέρος του υφιστάμενου εξοπλισμού, την εγκατάσταση, ρύθμιση και θέση σε λειτουργίας των νέων πινάκων αυτοματισμού, οργάνων και συστημάτων αυτοματισμών για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας του αντλητικού συγκροτήματος του Α/Σ Αγ. Γεωργίου, του Booster Κίρρας και του Booster στη θέση «Καναπίτσα», την παρακολούθηση και μείωση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω εγκατάστασης μετρητών/αναλυτών ενέργειας στο σύνολο των ενεργοβόρων εγκαταστάσεων.
Επιπλέον την προμήθεια εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Η/Μ εξοπλισμού για την παρακολούθηση των ποσοτικών και ποιοτικών δεικτών σε καίρια σημεία του δικτύου του Διυλιστηρίου όπως το Φρ. Ιτέας και το Φρ. Άμφισσας.
Αφορά ακόμη την προμήθεια, εγκατάσταση, ρύθμιση και θέση σε λειτουργία πλήρους συστήματος τηλεμετρίας απεικόνισης, καταγραφής και ελέγχου όλων των δεδομένων από το εξωτερικό υδραγωγείο του Διυλιστηρίου της Άμφισσας.
Γενικά περιλαμβάνει όλες τις εργασίες και υλικά που περιγράφονται μέσα στην τεχνική περιγραφή και τις τεχνικές προδιαγραφές για την παράδοση σε λειτουργία ενός ενιαίου συστήματος παραγωγής και διανομής νερού που αποτελείται από ένα διυλιστήριο νερού, τρία αντλιοστάσια και δύο φρεάτια διακλάδωσης.
Συνοπτικά Παραδοτέα θα οργανώνονται στις ακόλουθες ενότητες:
•Προμήθεια και εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού στο Διυλιστήριο (Αισθητήρια και βασικός Η/Μ εξοπλισμός)
•Πλήρης αυτοματοποίηση λειτουργίας του Διυλιστηρίου με έξυπνες τεχνικές για εξοικονόμηση πόρων
•ένα (1) ΚΣΕ (Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου), για τον έλεγχο και την λειτουργία του Διυλιστηρίου και των κομβικών τμημάτων του εξωτερικού υδραγωγείου με τα απαραίτητα λογισμικά. •τρία (3) ΠΣΕ (Περιφερειακό Σταθμό Ελέγχου) στα κομβικά αντλιοστάσια του εξωτερικού υδραγωγείου
•δύο (2) ΤΣΕ (Τοπικό Σταθμό Ελέγχου) σε κομβικά φρεάτια του εξωτερικού Υδραγωγείου •ένα (1) Φορητό Σταθμού Ελέγχου της ποιότητας του νερού ένα (1) Εργαστηριακό εξοπλισμό μέτρησης Θολότητας
•Ενα (1) Φορητό πολύμετρο μέτρησης pH, αγωγιμότητας, TDS, αλατότητας και διαλυμένου οξυγόνου
•Δύο (2) συμπλέγματα αντλιών για την επαύξηση της παροχετευτικής ικανότητας τροφοδότησης προς Φρεάτιο Άμφισσας και Αντλιοστάσιο Αγ. Γεωργίου Η τροποποίηση της Πράξης έχει ως αντικείμενο την αύξηση του Προϋπολογισμού (από 993.153,20 ευρώ σε 1.091.733,20 €), ώστε να γίνει προμήθεια και εγκατάσταση έξι (6) τραπεζών χειρισμού φίλτρων. Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη, η οποία προτείνεται για εγγραφή στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 880.430,00 €. Η διαφορά οφείλεται σε Mη επιλέξιμα ποσά της κατηγορίας δ’ του άρθρου 33.2 του Ν. 4314/2014 (ΦΠΑ). Με την υλοποίηση του συμπληρωματικού αντικείμενου της προμήθειας θα παραδοθεί ένα πλήρως λειτουργικό έργο.
Η προμήθεια και εγκατάσταση των τραπεζών χειρισμού κρίνεται ουσιώδους σημασίας ώστε πλέον να υφίσταται οπτική επαφή του λειτουργού με τις κλίνες φίλτρανσης και να εξασφαλίζεται η ικανότητα χειρισμών σε περίπτωση βλάβης του ασύρματου δικτύου ή δυσλειτουργίας του φορητού υπολογιστή, ώστε να είναι δυνατή η αποφυγή παραγωγής νερού αμφίβολης ποιότητας λόγω αστοχιών των οργάνων μέτρησης ή βλαβών στα συστήματα επικοινωνίας.