ΕπικαιρότηταΠ.Ε. ΦωκίδαςΤοπικά

Π.Σ.Ε. : Ξεκινούν αντιπλημμυρικές εργασίες στην περιοχή του παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ», αρχικού προϋπολογισμού 270.000 ευρώ.

Η περιοχή υλοποίησης του έργου είναι -κατά τμήμα- εντός του παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας και συγκεκριμένα στην κοίτη του χειμάρρου Υλαίθου, όπου έχουν κατασκευαστεί θυροφράγματα για την άρδευση των ελαιοκτημάτων της ευρύτερης πεδινής περιοχής του ελαιώνα.

Αναλυτικά προβλέπονται οι ακόλουθες εργασίες:

  • Καθαρισμός της κοίτης του υδατορέματος πλησίον των θυροφραγμάτων.
  • Επιμελής καθαρισμός των θυροφραγμάτων και συντήρηση

ή επισκευή των μηχανισμών τους, ώστε να είναι λειτουργικά.

  • Καθαρισμός, συντήρηση ή επισκευή αρδευτικών τσιμενταυλάκων.
  • Συντήρηση, επισκευή, αλλά και διάνοιξη χωμάτινων αρδευτικών αυλάκων,

σε θέσεις και μήκος που θα υποδείξουν οι υπηρεσίες.

  • Κατασκευή συρματοκιβωτίων.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παρεμβαίνουμε με αφοσίωση και ευαισθησία για τον ιστορικό ελαιώνα της Άμφισσας. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 270.000 ευρώ και ξεκινούμε εργασίες εντός του παραδοσιακού ελαιώνα, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Φωκίδας.

»Προχωρούμε σε καθαρισμό κοίτης του χειμάρρου Υλαίθου, όπως και σε συντηρήσεις και επισκευές θυροφραγμάτων και αρδευτικών τσιμενταυλάκων. Στόχος μας να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή άρδευση των  ελαιοκτημάτων, αλλά και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων». 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος τόνισε: «Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τις εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης της Φωκίδας σε όλη την έκταση της».
Εικόνα που περιέχει λογότυπο, σύμβολο, κύκλος, γραμματοσειρά

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματαΕικόνα που περιέχει λογότυπο, κόκκινο, σύμβολο, γραφικά

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα