Δήμος ΔελφώνΤοπικά

Συνάντηση του Δημάρχου Δ. Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή με τον Επιτετραμμένο της Γεωργιανής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. David Jalagania

Τον Επιτετραμμένο της Γεωργιανής Πρεσβείας στην Ελλάδα και πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας κ. David Jalagania, υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Άμφισσας, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής. 

Αφορμή της επίσκεψης του κ. Jalagania στην περιοχή υπήρξε το τριήμερο, αφιερωμένο στο χορό και τη φιλία των λαών, το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 14 έως και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, το οποίο διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ιτέας, με την υποστήριξη του Δήμου Δελφών, της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Π.Ε. Φωκίδας και του Δικτύου για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στη Φωκίδα «Δίκτυο Δελφών». 

Στο πλαίσιο αυτού, και παρουσία του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Ιτέας κ. Νικόλαου Γιογάκη, της Προέδρου του Δικτύου για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στη Φωκίδα «Δίκτυο Δελφών» κ. Ιωάννας Καλλία, της Προέδρου του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ιτέας κ. Νάντιας Μαντά κ.α., κατά τη συνάντηση ετέθησαν σημαντικά ζητήματα που μπορούν με την καλλιέργεια της συνεργασίας να αποδώσουν καρπούς προς όφελος και των δύο πλευρών. Ο πολιτισμός φυσικά υπήρξε ένα εξ αυτών, με τρανή απόδειξη την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Χορού στην Ιτέα και το πως μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης επισκεπτών, άμεσα συνδεδεμένος δηλαδή με τον τομέα του τουρισμού. 

Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ευχαρίστησε το κ. Kordzadze για την παρουσία του στην περιοχή, καθώς και το σύνολο των μελών της αποστολής από τη Γεωργία που έδωσαν το παρών, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια δεσμών μεταξύ των δύο λαών, έτσι όπως αποτυπώθηκε περίτρανα το προηγούμενο τριήμερο. Επίσης, συνεχάρη το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ιτέας για την πολυετή του παρουσία, μέσω της οποίας έχει καθιερωθεί ως ένας από τα σημαντικότερα κύτταρα πολιτισμού στην περιοχή, τονίζοντας πως ο Δήμος θα είναι στο πλευρό του σε κάθε μελλοντική του δράση. 

Να σημειωθεί ότι, την Παρασκευή, 14 Ιουνίου, έλαβε χώρα αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων Ελλάδας και Γεωργίας, στο Θέατρο Φρύνιχος, ενώ το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε το 14ο Φεστιβάλ Χορού Ιτέας, με τη συμμετοχή χορευτικών από τη Φωκίδα, εκτός Νομού, αλλά και εκτός Ελλάδας.