Π.Ε. ΦωκίδαςΠεριφερειακάΣτερεάΤοπικά

Υπάλληλοι Περιφερειών:Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα από 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου

Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου με αιτήματα τις αυξήσεις μισθών, τη χορήγηση αποζημιώσεων, μέτρα για την ακρίβεια, τη στελέχωση, και την παροχή μέσων και κατάλληλο εξοπλισμό των υπηρεσιών, θα πραγματοποιήσει σήμερα η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών (ΟΣΥΑΠΕ), .Παράλληλα, η ΟΣΥΑΠΕ θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ για την 28η Φεβρουαρίου, μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Στην ανακοίνωση η συνδικαλιστική οργάνωση αναφέρει:

«Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας»

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.
Να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016 -17, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.
Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλες οι υπηρεσίες μας, να εξοπλιστούν με όλα τα αναγκαία μέσα και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την συνέχιση των περικοπών στους μισθούς μας και την ακρίβεια, αλλά και με τις απαράδεκτες διακρίσεις στη χορήγηση αποζημιώσεων, ακόμα και για ίδιες εργασίες με άλλους φορείς του δημοσίου.
Η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας συνεχώς οξύνεται κι έχει ξεπεράσει το 50% των οργανικών θέσεων, αφού οι προσλήψεις που γίνονται είναι ελάχιστες. Η οικονομική δε κατάσταση των υπαλλήλων και η αντιμετώπισή τους ως β’ κατηγορίας, σε συνδυασμό με την μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα οδηγεί σε άρνηση μεγάλου ποσοστού διοριστέων αποδοχής της θέσης τους. Η εντατικοποίηση οξύνεται και τα λεγόμενα «παράλληλα καθήκοντα» πολλαπλασιάζονται.