Δήμος ΔελφώνΕπικαιρότηταΤοπικά

Υποδομές πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματασε τέσσερις ακόμα παραλίες του Δήμου Δελφών

Στην υποβολή πρότασης για τη δημιουργία υποδομών πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, σε τέσσερις ακόμα παραλίες, προχώρησε ο Δήμος Δελφών, στοχεύοντας στην ελεύθερη, αυτόνομη και ανεμπόδιστη κίνηση όλου του πληθυσμού.
Η πρόταση αφορά το έργο με τίτλο «Αναβάθμιση υποδομών κολυμβητικών ακτών του Δήμου Δελφών για τη δημιουργία προσβάσιμου ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος για άτομα με κινητικά προβλήματα», συνολικού προϋπολογισμού 278.322,40 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Βελτίωση και τροποποίηση της πρσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες», μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Η προμήθεια αφορά εξοπλισμό για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών των παραλιών Αγίου Βασιλείου, Αγίων Πάντων, Τροκαντερού και Αγίου Μηνά, ώστε να εξυπηρετούνται άτομα με κινητικά προβλήματα για κολύμβηση κατά τη θερινή περίοδο και περιλαμβάνει: αυτοκινούμενο τροχήλατο μηχανισμό, πολυεστερικό διάδρομο παραλίας προδιαγραφών για χρήση ΑμεΑ, αμφίβιο αμαξίδιο κολύμβησης, ξύλινο διάδρομο, αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα φόρτισης, αποδυτήριο παραλίας ΑμεΑ, χώρο σκίασης, ειδικός κάδος απορριμμάτων για ΑμεΑ, πληροφοριακές πινακίδες και σήμανση.
«Το δικαίωμα όλων στην ανεμπόδιστη και ελεύθερη κίνηση, άρα και στην πρόσβαση παντού, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές αποστολές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος Δελφών, με συνεχείς παρεμβάσεις έχει ως στόχο τη συνεχή βελτίωση των υποδομών του, παρέχοντας το δικαίωμα της χρήσης τους, άρα και της αναψυχής, σε όλους τους πολίτες. Σε συνέχεια των παραλιών που ήδη παρέχουν την ελεύθερη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, άλλες τέσσερις θα προστεθούν στη λίστα. Γνωρίζουμε πως στον εν λόγω τομέα, της αυτόνομης κίνησης όλων και παντού, έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά βήματα για να φτάσουμε στο ιδεατό. Δε θα σταματήσουμε ποτέ, κάνοντας συνεχώς ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο», δήλωσε ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής.