ΕπικαιρότηταΠολιτικά

Χρήστος Τσαμαντάνης: «Στη Φωκίδα ψάχνουμε τον αστυνομικό με το κυάλι»

Σε δήλωση προέβη το στέλεχος και πρώην Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φωκίδα, Χρήστος Τσαμαντάνης με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας για την συνεχιζόμενη έλλειψη ενίσχυσης της τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας. Στη δήλωσή του σημειώνει τα εξής:

«Από τον Ιούνιο του 2023 τόσο στη Φωκίδα όσο και πανελλαδικά βιώνουμε μια ιδιότυπη αφωνία σε σχέση με τα ζητήματα ασφάλειας από τα Κυβερνητικά στελέχη. Μια αφωνία και μια παρατεταμένη σιωπή, ιδίως όταν αναδεικνύονται σημαντικές παραλείψεις και αστοχίες, οι οποίες οφείλονται σε έλλειψη οιασδήποτε επιχειρηματολογίας. Βέβαια, εάν υπάρξει κάποιου είδους απάντηση, το μόνο επιχείρημα που περιλαμβάνει είναι το εκλογικό 41%.

Διαβάσαμε τις προάλλες το Δελτίο Τύπου των Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας, στο οποίο μιλούν για “απογοήτευση και αγανάκτηση του Σωματείου για την ελάχιστη ενίσχυση της Δ.Α. Φωκίδας με αστυνομικό προσωπικό μετά την ανακοίνωση των θέσεων των τακτικών μεταθέσεων…”. Η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν εκείνη που στο προεκλογικό της πρόγραμμα υπόσχονταν: “Ενίσχυση των Υπηρεσιών ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ με την αποδέσμευση 5.000 αστυνομικών από δευτερεύουσες υπηρεσίες γραφείου”;

Επιπλέον, στις δημόσιες τοποθετήσεις Κυβερνητικού στελέχους στις 09/05/2020 τονιζόταν ότι: “ο βουλευτής Φωκίδας θα συνδράμει στην προώθηση και επίλυση των αιτημάτων που θεωρεί δίκαια, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής” και σε μεταγενέστερη τοποθέτησή του, στις 11/01/2023 μετά και την συνάντηση με την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε ότι “ο βουλευτής έθεσε θέμα περαιτέρω ενδυνάμωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Φωκίδας”.

Από την απλή παράθεση των παραπάνω αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η πολιτική εξαπάτηση των πολιτών της Χώρας και της Φωκίδας, προς τους οποίους η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά έταξε ασφάλεια, για να τους αφήσει μετεκλογικά χωρίς επαρκή αστυνόμευση, να ψάχνουν κυριολεκτικά τον αστυνομικό με το κυάλι