Δήμος ΔελφώνΤοπικά

1.353.528 ευρώ οφείλει η Δ.Ε.Υ.Α του Δήμου Δελφών στη Δ.Ε.Η Α.Ε.

Γράφει για τη “Φωκίδα”
Αργύρης Δεδούσης
Πολίτης δήμου Δελφών

Σε άρθρο μου πριν λίγους μήνες έκανα μία οικονομική ανάλυση παραθέτοντας στοιχεία για το πως η Δ.Ε.Υ.Α του Δήμου Δελφών βρίσκεται σε τροχιά γηροκομείου Άμφισσας, δηλαδή σε πορεία συντριβής και διάλυσης.
Ο πρώην πρόεδρος μου απαντούσε πως είμαι άσχετος και δεν ξέρω να διαβάζω ισολογισμούς, ο νυν πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α σε απάντησή του με λοιδορούσε γράφοντας « δεν φτάνει μόνο να διαβάζεις, αλλά να ξέρεις και τι διαβάζεις».
Όμως έρχεται και η ώρα της αλήθειας, που το δάκτυλο θα τεθεί επί των τύπων των ήλων.
Έτσι ο νυν πρόεδρος μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά αναγκάστηκε να απαντήσει γραπτώς σε ερώτηση που του ετέθη από τον κύριο Λουκά Αναγνωστόπουλο κατά την απολογιστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορούσε τα χρέη της Δ.Ε.Υ.Α του Δήμου Δελφών στη Δ.Ε.Η Α.Ε.
Ποιο είναι λοιπόν το ποσό που οφείλει η Δ.Ε.Υ.Α του Δήμου Δελφών στη Δ.Ε.Η Α.Ε για το ηλεκτρικό ρεύμα.
Το ποσό ανέρχεται στο 1.276.913 ευρώ συν το Φ.Π.Α δηλαδή 1.353.528 ευρώ.
Ένα εκατομμύριο τριακόσιες πενήντα τρεις χιλιάδες πεντακόσια είκοσι οκτώ ευρώ.
Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση οφειλής προς τη Δ.Ε.Η Α.Ε μέχρι σήμερα.
Να σας πληροφορήσω πως η τελευταία πληρωμή προς τη Δ.Ε.Η έγινε στις 22 Νοεμβρίου 2023 και πληρώθηκε ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, δηλαδή πληρώθηκε με εννέα μήνες καθυστέρηση.
Και ενώ οι λογαριασμοί του ρεύματος δεν πληρώνονται, υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί ο πρώην πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α του Δήμου Δελφών και μάλιστα ακριβώς στην ώρα του όπως φαίνεται από το ένταλμα πληρωμής μισθοδοσίας το οποίο και επισυνάπτω και αφορά το Νοέμβριο του 2023.
Βέβαια το δράμα δεν σταματάει εδώ γιατί κάποιος θα πρέπει να πληρώσει τον λογαριασμό.
Πιστεύω πως γίνεται κατανοητό πως η αύξηση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης που θα επιβαρύνει όλους τους καταναλωτές του Δήμου Δελφών είναι μονόδρομος.
Θα σας είναι γνωστό βέβαια πως έργα όπως η ύδρευση του Αγίου Μηνά και των Αγίων Πάντων έχουν σταματήσει καθώς ο εργολάβος είναι απλήρωτος.
Έργα όπως ο βιολογικός Γαλαξιδίου και ο καταθλιπτικός αγωγός λυμάτων Ιτέας έχουν αβέβαιο μέλλον κ.λ.π. κ.λ.π
Μέσα σε αυτό το χαοτικό περιβάλλον το διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α αποφάσισε να ορίσει έναν πολίτη ως μέλος του διοικητικού της συμβουλίου, οδηγό ταξί στο επάγγελμα και υποψήφιο στον συνδυασμό του κ. δημάρχου ως έμμισθο υπάλληλο πλήρους απασχόλησης για να παρακολουθεί τα έργα (ποια έργα;) με αποδοχές που φτάνουν στο 95% των αποδοχών του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α δηλαδή στις 23.000 ευρώ ετησίως ήτοι 115.000 ευρώ στην πενταετία που θα είναι η θητεία του.
Βέβαια για τις έμμισθες θέσεις -προεκλογικές δεσμεύσεις- υπάρχουν χρήματα, αλλά δεν υπάρχουν για να γίνει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο για να εξοικονομούνται χρήματα σε όφελος όλων των καταναλωτών.
Και όπως είναι φυσικό στρέφονται εναντίον της κυβέρνησης και ζητούν αενάως χρήματα για να καλύψουν τη δική τους διαχειριστική ανεπάρκεια όπως ακριβώς γινόταν και στο γηροκομείο Άμφισσας.
Αγαπητοί μου συνδημότες η ορχήστρα παίζει… αλλά ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ βυθίζεται….
Αυτά προς το παρόν

Άμφισσα 21-3-2024