ΕπικαιρότηταΚοινωνικοί ΦορείςΤοπικά

Αμέσως μετά τις γιορτές, ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2024 

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα. Αμέσως μετά τις γιορτές τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου αναμένεται να αρχίσουν οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2024.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ, από 8 Ιανουαρίου έως και 29 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά οι χειμερινές εκπτώσεις.

Ταυτόχρονα τις Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου τα καταστήματα μας θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11πμ έως 8μμ.

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές, με άψογη εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό.

Σημειώνεται ότι σε ότι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων, τα σουπερμάρκετ δεν ακολουθούν το λιανεμπόριο, ειδικά στις εκπτωτικές περιόδους, σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τους, ενώ στις εορταστικές περιόδους Πάσχα, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά ανοίγουν κανονικά.

Πέντε κανόνες για του καταναλωτές

Στην δημοσιότητα έχει δώσει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος πέντε κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν πρόκειται να  πέσουν θύματα «προσφορών».

Οι καταναλωτές πρέπει:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων.
  • Να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης).

Ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός ότι στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, σε περίπτωση που το μετανιώσετε. Να ζητάτε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχετε αγοράσει.

Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσετε να το επιστρέψετε ή να το αλλάξετε, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.