Προορισμοί

Τι να κάνεις στο Μέτσοβο: 9+1 στάσεις στη γραφική κωμόπολη

Το Μέτσοβο αποτελεί, δικαίως, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα κυρίως για χειμερινές διακοπές αλλά και για καλοκαιρινές.

Πάντα θα βρεις όχι μόνο κάτι να κάνεις αλλά είναι τόσες πολλές οι επιλογές για όλους τους τύπους των επισκεπτών που ακόμη κι αν βρεθείς εκεί για λίγες μόνο μέρες, θα περάσεις σίγουρα καλά. Πάμε να δούμε τι να κάνεις σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

Χιονοδρομικό Ανηλίου: Μια από τις πιο ωραίες εμπειρίες το χειμώνα στο Μέτσοβο είναι φυσικά οι δραστηριότητες στα χιόνια. Το Xιονοδρομικό Ανηλίου στο ομώνυμο χωριό στο Μέτσοβο προσφέρει πίστες για αρχάριους αλλά και έμπειρους επισκέπτες αλλά και για παιδιά.

Ακόμη κι αν δεν σου αρέσει το σκι ή οι δραστηριότητες στο χιόνι, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή το φαγητό σου στο σαλέ και να χαλαρώσεις.

Λίμνη Πηγών Αώου: Η Λίμνη Πηγών Αώου δεν μπορεί να λείπει από τη λίστα σου αν βρεθείς στην περιοχή του Μετσόβου. Παρά το γεγονός ότι είναι μια τεχνητή λίμνη η οποία δημιουργήθηκε έπειτα από κατασκευή φράγματος στον ποταμό Αώο, είναι χαρακτηρισμένη ως ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και όχι άδικα.

Το σκηνικό συνθέτουν επιβλητικά λιβάδια και νερά-καθρέφτης σε υψόμετρο 1.350 μέτρων πράγμα που σου δίνει να καταλάβεις τι θα αντικρίσεις όταν θα βρεθείς εκεί. Σου προτείνουμε να βρεις ένα σημείο ψηλά στις πλαγιές και να κάτσεις για να απολαύσεις τη θέα. Οι εικόνες θα σε ανταμείψουν.

Τοπικές παραδοσιακές γεύσεις: Μέτσοβο χωρίς παραδοσιακές γεύσεις δεν γίνεται και δεν εννοούμε να πας αποκλειστικά σε κάποια ταβέρνα να φας (πράγμα που ούτως ή άλλως θα κάνεις. Μια εξίσου μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας είναι η δοκιμή των παραδοσιακών τυριών του Μετσόβου όπως είναι το μετσοβόνε.

Στο Μέτσοβο υπάρχουν τυροκομεία ενώ στα παραδοσιακά μαγαζάκια μπορείς να δοκιμάσεις και να διαλέξεις αυτό που σου αρέσει και φυσικά μην παραλείψεις να πάρεις μαζί σου και για την επιστροφή. Το Μέτσοβο φημίζεται, επίσης, και για τις χυλοπίτες του.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv