Δήμος ΔελφώνΕπικαιρότηταΤοπικά

Ανταπάντηση Σωτηρόπουλου σε Ταγκαλή:”Μου το υποσχεθήκατε ενώπιον του κ Ματζώρου”

                   ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΛΦΩΝ κ. ΤΑΓΚΑΛΗ Παναγιώτη

Άμφισσα  04/01/2024

 Κύριε Δήμαρχε
    Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να γνωστοποιήσω τόσο σε εσάς όσο και  προς τους πολίτες του  Δήμου Δελφών, τα αισθήματα λύπης, απογοήτευσης και δυστυχώς οργής που με κυρίευσαν ύστερα από την ανάγνωση της πολιτικάντικης ανακοίνωσης σας – Παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» – η οποία προσπαθεί έντεχνα, με έμμεσο τρόπο αλλά σαφέστατα, να θάψει απόλυτα την ΑΛΗΘΕΙΑ, με στόχο να παραπλανήσει τους πολίτες για την ανακολουθία λόγων και έργων που σας διέκρινε και ταυτόχρονα να με προσβάλει, απαξιώσει, όχι μόνον πολιτικά… αν και αυτό μου είναι αδιάφορο… αλλά και προσωπικά ως άνθρωπο στην κοινωνία του Δήμου μας. 

    Συγκεκριμένα, και επί παραγράφου της ανακοίνωσης σας τονίζεται : «…καθώς και η δημοτική ομάδα, αδιαπραγμάτευτα θέτουν την εύρυθμη  λειτουργία της ομάδας πάνω από τις προσωπικές φιλοδοξίες ή προτιμήσεις του κάθε μέλους της. Με αυτό ως γνώμονα ξεκινά και η νέα θητεία, με αυτό και θα πορευτούμε». 

  • Κύριε Δήμαρχε, ως «προσωπική μου φιλοδοξία» εκλαμβάνετε την ΔΙΚΗ ΣΑΣ στάση, όταν με προσεγγίσατε προ των Δημοτικών εκλογών για να με συμπεριλάβετε στον συνδυασμό της παράταξης σας? ενώ γνωρίζατε ότι κατόπιν της παραίτησης μου από την ΔΕΥΑ είχα δηλώσει δημόσια ότι δεν θα ασχοληθώ ξανά με τα κοινά?
  • Κύριε Δήμαρχε, ως «προτιμήσεις του κάθε μέλους» εκλαμβάνετε την ΔΙΚΗ ΣΑΣ εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου, άμα την εκλογή της Παράταξης μας, να μου ΥΠΟΣΧΕΘΕΙΤΕ ενώπιον του κ. Ματζώρου ότι θα με ορίσετε ως υπεύθυνο στην ΔΤΥ, καθώς αναγνωρίσατε την προσφορά μου στην ΔΕΥΑ για τα 40 εκατομμύρια ευρώ έργα που εγώ έφερα στον Δήμο Δελφών  κατά την προηγούμενη θητεία σας και προκειμένου αυτά υλοποιηθούν ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ στην ΔΤΥ κατόπιν της επανεκλογής σας στον Δήμο? 

        Κύριε Δήμαρχε το «προσωπικές φιλοδοξίες» που μου προσάπτετε παραπέμπουν κατά κυριολεξία στον χαρακτηρισμό ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΗΣ καθώς και το «προτιμήσεις κάθε μέλους» παραπέμπουν στον χαρακτηρισμό ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί στο πρόσωπο μου, αν και αβάσιμοι, αλλά και απρεπείς δεν είναι ικανοί να κρύψουν την ένδεια επιχειρημάτων προκειμένου δικαιολογήσετε την ανακολουθία του λόγου σας, όχι ως ο πολιτικός Ταγκαλής Παναγιώτης αλλά ως ο άνθρωπος Ταγκαλής Παναγιώτης. Κατά συνέπεια κ. Δήμαρχε, οι ανωτέρω χαρακτηρισμοί μάλλον ταιριάζουν γάντι στην ασυνέπεια των λόγων σας και ακριβώς αυτό ήταν η  ουσιαστική αιτία της αρνήσεως μου στην πρόταση σας να με ορίσετε ως    Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ομολογουμένως σε έναν νευραλγικό τομέα του Δήμου μας, και όχι η «προσωπική μου φιλοδοξία» όπως άθλια θέλετε να με παρουσιάσετε.

       «Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» λέει ο λαός, και έχει δίκιο. Δεν κρύβω στους πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και με εμπιστεύθηκαν αλλά και στους πολίτες του Δήμου μας, ότι κατήλθα στην εκλογική μάχη κατά παράβαση των αρχών μου, αφού δεν τήρησα την δήλωση μου για μη έκθεση μου ξανά ως δημοτικός σύμβουλος μετά από την παραίτηση μου από την ΔΕΥΑ κατά την πρώτη θητεία της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης». Κατήλθα ως υποψήφιος έχοντας όμως ως κριτήριο την πραγμάτωση των έργων που εκκρεμούσαν από την προηγούμενη θητεία μου στην ΔΕΥΑ και που θεωρούσα ότι η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΉ πρόταση του δημάρχου να με ορίσει στην ΔΤΥ άμα την εκλογή του θα  ολοκλήρωνε το έργο που τόσο επάσχησα  να φέρω εις πέρας.

ΛΑΘΟΣ μου…

    Τέλος θέλω με την παρούσα επιστολή να σας ευχαριστήσω κ. Δήμαρχε για το «Ευχαριστούμε τον κ. Σωτήρη Σωτηρόπουλο για την έως σήμερα συνεργασία μας» της ανακοίνωσης σας, έστω και αν δεν συνάδει με το «περιεχόμενο» της.

                                                                                                      Μετά τιμης

                                                                                         Σωτηρόπουλος Σωτήρης 

                                                        Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ»