Πολιτικά – ΦωκίδαΤοπικά

Δελτίο Τύπου Χρήστου Τσαμαντάνη: «Πολίτες β’ κατηγορίας οι κάτοικοι του Δήμου Δελφών με ευθύνη της Ν.Δ.»

Σε δήλωση προέβη το στέλεχος και πρώην Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φωκίδα, Χρήστος Τσαμαντάνης με αφορμή την «κραυγή αγωνίας» που εξέπεμψε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών για την ελλιπή αστυνόμευση σε πολλές περιοχές του. Στη δήλωσή του σημειώνει τα εξής:

«Σύμφωνα με την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Παρνασσού αλλά και του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών, ο οποίος τυγχάνει αστυνομικός υπάλληλος στο Α.Τ. Γραβιάς, μέρος της υφιστάμενης δύναμης του ανωτέρω περιορίζεται στην κάλυψη των αναγκών τήρησης της τάξης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και γηπέδων σε όμορες αστυνομικές διευθύνσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι για τα μάτια του κόσμου ο συγκεκριμένος σταθμός ενισχύθηκε με 5 άτομα τα οποία είχαν λόγο μόνο στις πίστες του χιονοδρομικού και πουθενά αλλού. Επίσης, το προσωπικό του Α.Τ. Γραβιάς επιφορτίζεται σημαντικό βάρος το οποίο προκύπτει από την αναγκαιότητα μεταγωγών κρατουμένων, με συνέπεια την έλλειψη τακτικής αστυνόμευσης στις περιοχές των Δ.Ε. Γραβιάς και Παρνασσού.

Οι παραπάνω μαρτυρίες εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έρχονται να επιβεβαιώσουν με εμφατικό τρόπο πρόσφατες επισημάνσεις, στο πλαίσιο των οποίων ανεδείχθησαν οι κούφιες υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της στην περιοχή. Καθώς, προεκλογικά έταζαν στους πολίτες της Φωκίδας και της χώρας, ασφάλεια και τάξη, μέσα από την ενίσχυση υπηρεσιών πρώτης γραμμής με 5.000 αστυνομικούς που θα μετακινούνταν από δευτερεύουσες υπηρεσίες γραφείου, και μετεκλογικά όλοι μας αναζητούμε με το κυάλι, ελάχιστη αστυνόμευση.

Συμπερασματικά, αυτό που βιώνουν οι πολίτες του Δήμου Δελφών και της Φωκίδας, εν έτει 2024, είναι η μετατροπή τους σε πολίτες β’ κατηγορίας με ευθύνη της Ν.Δ. και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησής της στην περιοχή.»

Ακολουθεί το βίντεο με τις επίμαχες καταγγελίες που διατυπώθηκαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών. 

Link:  https://www.youtube.com/watch?v=H6ej7N6KTfI&t=14s