ΕπικαιρότηταΚοινωνικοί ΦορείςΤοπικά

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΔΗΦ ΙΤΕΑΣ ΓΙΑΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Το Κέντρο Διημέρευσης του Θεραπευτηρίου Ιτέας ,την Παρασκευή 24 Μαϊου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ παρουσία του Προέδρου ,του Δ.Σ. ,της Διευθύντριας και των εργαζομένων του Ιδρύματος ,διοργάνωσε ομιλία με τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα και πρεσβευτή για τον αυτισμό κ. Δημήτρη Παπανικολάου ,με την συμμετοχή σχολείων και εκπροσώπων φορέων της περιοχής με θέμα τον αυτισμό.
Τη συζήτηση εμπλούτισε ο λογοθεραπευτής του Κέντρου κ. Δημήτρης Κορακάκης , με την εμπειρία του στο πεδίο του αυτισμού. Η δράση εντάχθηκε στο πλαίσιο της εβδομάδας ευαισθητοποίησης για την αναπηρία, της Δομής « Γέφυρα» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Μέσω αυτής της ομιλίας, προσπαθήσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο στον αυτισμό για μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν, ώστε όλοι να ευαισθητοποιηθούμε , να αποδεχτούμε , να μάθουμε να συνυπάρχουμε και εν τέλει να καταφέρουμε να άρουμε την απομόνωση των ατόμων με αυτισμό.
Το Θεραπευτήριο , ως φορέας συμπεριληπτικής φιλοσοφίας , διοργανώνει πάντα δράσεις για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής , την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και τον σεβασμό της διαφορετικότητας κάθε ανθρώπου.
Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας , του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας, του Δημοτικού Σχολείου Κίρρας, του Γυμνασίου Ιτέας και του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας για την συμμετοχή τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ։ Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός ,ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Γεώργος Δελμούζος , η Περιφερειακή Σύμβουλος Φωκίδας κα Πέγκυ Αραβαντινού, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος αρμόδιος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτης Μερινόπουλος ,ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ιτέας κ. Γεώργιος Παπαποστόλου , ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιτέας κ. Νεκτάριος Μίχος , ο Σύμβουλος Κοινότητας Ιτέας κ. Τέντ Γουώρθ , η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κα Ειρήνη Μαυρομάτη ,ο Αστυνόμος Α’ κ. Κούτρης Γεώργιος ,η Γραμματέας του συλλόγου ΑμΕΑ Φωκίδας κα Μαίρη Καπαρέλη ,η Πρόεδρος της Διοικητικής επιτροπής της Εστίας Αγ. Νικολάου κα Ολάφια Παλμαρσντοττίρ , ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερατεινής κ. Θεόδωρος Κατσούλης , οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Βοήθεια στο Σπίτι ,ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Φωκίδας κ. Φάνης Αγγέλου , ο Επίτιμος Πρόεδρος του Γ.Σ. Ιτέας κ. Νικόλαος Κουτρόγιαννος , ο Πρόεδρος του Αστέρα Ιτέας κ. Πασαλιμανιώτης Αγησίλαος ,η Πρόεδρος του ΝΟΙ κα Τριψάνα Γεωργία ,ο προπονητής του Γ.Σ. Ιτέας κ. Χρήστος Μωραίτης.