Δήμος ΔελφώνΤοπικά

Δ.Τ. : απολογισμός δράσεων Δήμου Δελφών 1-15 Ιανουαρίου 2024

Τους Αντιδημάρχους και τους Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους όρισε ο Δήμαρχος Δελφών

Την απόφαση ορισμού των Αντιδημάρχων του Δήμου Δελφών, καθώς και των Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων, με θητεία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 έλαβε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Δελφών όρισε ως Αντιδημάρχους

 • Τον κ. Νικόλαο Λουπάκο κατά τόπο στη Δημοτική Ενότητα Άμφισσας και καθ’ ύλην αρμόδιο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Ανάπτυξης 
 • Τον κ. Νικόλαο Γιογάκη κατά τόπο στη Δημοτική Ενότητα Ιτέας και καθ’ ύλην αρμόδιο των Τμημάτων Παιδείας, Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού 
 • Τον κ. Ιωάννη Βαρβάτο κατά τόπο στη Δημοτική Ενότητα Γαλαξιδίου και καθ’ ύλην αρμόδιο της Δ/νσης Υποδομών & Συντηρήσεων
 • Τον κ. Αστερινό Δημητρίου κατά τόπο στη Δημοτική Ενότητα Δελφών 
 • Τον κ. Χαρίλαο Αγαπητό κατά τόπο στη Δημοτική Ενότητα Καλλιέων και καθ’ ύλην αρμόδιο της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών 
 • Τον κ. Αθανάσιο Αδαμάκο κατά τόπο στη Δημοτική Ενότητα Παρνασσού και καθ’ ύλην αρμόδιο της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου
 • Την κ. Λιάνα Πιλάλα-Τσακίρη καθ’ ύλην αρμόδια του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας 
 • Την κ. Αθηνά Χριστοδούλου κατά τόπο στη Δημοτική Ενότητα Γραβιάς και καθ’ ύλην αρμόδια της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών 
 • Τον κ. Ευστάθιο Μαντζώρο, κατά τόπου στη Δημοτική Ενότητα Δεσφίνας και καθ’ ύλην αρμόδιος της Δ/νσης Κ.Ε.Π.

Επίσης, ο Δήμαρχος Δελφών όρισε ως Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους:

 • Τον κ. Παναγιώτη Μερινόπουλο καθ’ ύλην αρμόδιο της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης  
 • Τον κ. Γεώργιο Τσατσαρώνη καθ’ ύλην αρμόδιο της Υπηρεσίας Δόμησης 
 • Τον κ. Ανδρέα Ζαχαρόπουλο καθ’ ύλην αρμόδιο  του Κτηματολογίου 

Εξελέγη το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου 

Νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών, όπως προέκυψε από την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 εξελέγη η κ. Χρυσούλα Πονήρη-Σεγδίτσα, η κ. Χριστίνα Κορομπίλη Αντιπρόεδρος και η κ. Ιωάννα Καλλία Γραμματέας.

Επίσης, εξελέγησαν τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Δελφών, Πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Χαρίλαος Αγαπητός και μέλη της, από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής οι κ.κ. Ιωάννης Βαρβάτος, Νικόλαος Γιογάκης, Νικόλαος Λουπάκος και Παναγιώτης Μερινόπουλος, με αναπληρωματικούς τους κ.κ. Αθανάσιο Αδαμάκο, Ευστάθιο Μαντζώρο, Σωτήρη Σωτηρόπουλο και Γεώργιο Τσατσαρώνη και από τη μείζονα αντιπολίτευση ο κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος και η κ. Σοφία Αναγνωστάκου, με αναπληρωματικούς τους κ. κ. Μαρίνο Λύτρα και Παντελεήμων Σμαραγδή

Επικύρωσε τον προϋπολογισμό του Δήμου Δελφών η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Τον προϋπολογισμό του 2024 του Δήμου Δελφών, ο οποίος ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Δεκεμβρίου 2023, επικύρωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας. 

Η απόφαση αποτελεί μία ακόμα πιστοποίηση της ορθής διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου Δελφών, ο οποίος λαμβάνει το σύνολο των αποφάσεών του εγκαίρως και σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις του νόμου. Σε συνέχεια της επικύρωσης του προϋπολογισμού, ο Δήμος Δελφών συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, χωρίς καμία καθυστέρηση με την έναρξη του νέου έτους. 

Ημέρα γιορτής τα εγκαίνια του πλήρως ανακατασκευασμένου Κλειστού Γηπέδου Ιτέας

Ημέρα γιορτής για το Δήμο Δελφών, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον αθλητισμό, αλλά κυρίως για την Ιτέα ήταν η 13η Ιανουαρίου 2024, καθώς πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πλήρως ανακατασκευασμένου κλειστού γηπέδου, το οποίο αποτελεί πλέον ένα στολίδι των αθλητικών υποδομών του Δήμου. 

Στο πλαίσιο του έργου, με τίτλο  «Επισκευή-Αντικατάσταση φέροντας οργανισμού κελύφους κλειστού γηπέδου Ιτέας», προϋπολογισμού 1.435.205 ευρώ, έγινε αποξήλωση του φέροντος οργανισμού και της επικάλυψης, κατασκευή νέων θεμελίων, εγκατάσταση νέων πάνελ με επαρκή θερμομονωτική λειτουργία στο νέο μεταλλικό σκελετό, κατασκευή νέων κερκίδων στην νότια πλευρά του γηπέδου, αλλά και πλήρης ανακατασκευή του χώρου των αποδυτηρίων, σύμφωνα με τις απαιτήσει που έθεσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων 

Υπεγράφη η σύμβαση και άμεσα ο Δήμος Δελφών θα παραλάβει νέα ηλεκτρικά οχήματα, συνεχίζοντας τον εκσυγχρονισμό του στόλου του, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. 

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων Δήμου Δελφών», προϋπολογισμού, 1.227.818,83 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», περιλαμβάνει τρία ηλεκτρικά σάρωθρα, δύο ηλεκτρικά ανατρεπόμενα μικρά φορτηγά, δύο ηλεκτρικά ανατρεπόμενα μικρά τετράτροχα οχήματα, δύο ηλεκτρικά μικρά φορτηγά οχήματα κλειστού τύπου (τύπου VAN) κινητά συνεργεία, ένα ηλεκτρικό μικρό όχημα κλειστού τύπου (τύπου VAN) 7 θέσεων, καθώς και τους αντίστοιχους σταθμούς φόρτισής τους. 

14 νέα σημεία του Δήμου Δελφών με δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο

Ο Δήμος Δελφών αυξάνει τα σημεία δωρεάν και γρήγορης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε υπαίθριους και κλειστούς δημόσιους χώρους, προσθέτοντας επιπλέον 14 στα ήδη υπάρχοντα, εξέλιξη η οποία ενισχύει ακόμα περισσότερο το επίπεδο των σύγχρονων υπηρεσιών προς τους πολίτες. 

Πρόκειται για το έργο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο», το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027», με συνολικό προϋπολογισμό για όλη τη χώρα 11.887.096,77 ευρώ. 

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται η προμήθεια και η εγκατάσταση Access Points σε 14 σημεία δημόσιων χώρων του Δήμου Δελφών και στις 8 Δημοτικές Ενότητες, όπως για παράδειγμα χώρους συνάθροισης κοινού, αναμονής-μετακίνησης, εκδηλώσεων και σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ξεκινούν εργασίες κατασκευής δικτύου φωτισμού στο λόφο Αγίων Αναργύρων στην Ιτέα

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν εργασίες κατασκευής δικτύου φωτισμού στο Λόφο Αγίων Αναργύρων στην Ιτέα, ένα έργο που θα συμβάλει στην ανάδειξη της περιοχής ως τόπος επίσκεψης και αναψυχής. Το έργο με τίτλο «Κατασκευή δικτύου φωτισμού Λόφου Αγίων Αναργύρων», προϋπολογισμού 60.800,00, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» (Π.Α.Α. 2014 – 2020) με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα κατασκευαστεί δίκτυο ηλεκτροφωτισμού περιμετρικά της οδού στον λόφο Αγίων Αναργύρων στην Ιτέα. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την τοποθέτηση 36 ιστών φωτισμού με βραχίονα και φωτιστικό οδοφωτισμού τεχνολογίας Led, ενώ επιπλέον θα κατασκευασθεί το δίκτυο σύνδεσης των φωτιστικών με τον υφιστάμενο πίνακα διανομής συνολικού μήκους 900,00μ περίπου. 

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του Δήμου Δελφών για το 2024 αφιερωμένο στο «Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο Γαλαξειδίου»

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του Δήμου Δελφών για το 2024, με την εκδοτική μέριμνα του Δικτύου Δελφών, αφιερωμένο αυτή τη χρονιά στο «Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο Γαλαξειδίου», έναν φάρο της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας! 

Στην καλαίσθητη έκδοση των 118 σελίδων, η οποία κερδίζει τον αναγνώστη από την πρώτη επαφή μαζί της, εμπεριέχονται ιστορικά στοιχεία του Μουσείου, ενώ γίνεται και παρουσίαση των εκθεμάτων του. 

Την έκδοση επιμελήθηκε η κ. Κατερίνα Νικολάου, Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και ο κ. Νικόλαος Κατσικούλης, πρώην Πρόεδρος του Δικτύου Δελφών, ενώ το σχεδιασμό και τη σελιδοποίηση έκανε η κ. Έφη Ζουμά.  

Προκήρυξη πρόσληψης δύο ατόμων στο 1ο Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α. Άμφισσας του Δήμου Δελφών 

Στην πρόσληψη δύο ατόμων για τη στελέχωση του 1ου Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α., στην πόλη της Άμφισσας, προχωρά ο Δήμος Δελφών, καλύπτοντας συγκεκριμένες ανάγκες της δομής, για την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους. 

Οι προσλήψεις θα γίνουν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την υλοποίηση της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης της χρονικής περιόδου 2023-2024».

Οι δύο θέσεις είναι οι εξής: 1 ΠΕ Παιδαγωγών και 1 ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών.