Δήμος ΔελφώνΕπικαιρότηταΤοπικά

Ετοιμάζεται νέο αυτοδιοικητικό σχήμα

Η πληροφορία είναι ασφαλέστατη και δε χωρά αμφισβήτηση . Τις προάλλες βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι με πολιτικό παρελθόν αλλά και παρών και αποφάσισαν να βάλουν μπροστά το σχέδιο τους για δημιουργία νέου δημοτικού σχήματος στο δήμο Δελφών καθώς κρίνουν ότι ήρθε η ώρα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Ενορχηστρωτής της όλης προσπάθειας είναι έμπειρος αυτοδιοικητικός και θα πλαισιώνεται κυρίως από νέους και πολιτικά άφθαρτους πολίτες αλλά και από ανθρώπους που στο πρόσφατο παρελθόν αξιοποιήθηκαν τόσο από τη διοίκηση Παναγιωτόπουλου όσο και του Ταγκαλή. Μαζί τους θα είναι και ο κ Σωτηρόπουλος ο οποίος ήδη έχει βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο αποδόμησης της δημοτικής αρχής, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είχε κάνει και επί Παναγιωτόπουλου.
Μάλιστα, συμφωνήθηκε οι πρώτες δημόσιες παρεμβάσεις να ξεκινήσουν στην αρχή διακριτικά στις αρχές του 2025 και όσο προχωρά ο χρόνος να εντείνουν.

Τίποτε δεν ειναι δεδομένο

Ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους εγώ θα πρέπει να πω ότι όλα θα κριθούν από δύο σοβαρούς παράγοντες. Ο πρώτος είναι η πορεία της διοίκησης Ταγκαλή . Αν καταφέρει και ανατρέψει το κλίμα – και μπορεί να το κάνει γιατί έχει μπροστά του πάνω από τέσσερα χρόνια- τότε θα δυσκολέψει τις φιλοδοξίες του νέου σχήματος. Αν δεν κάνει τις απαραίτητες τομές στην πολιτική του τότε το νέο σχήμα θα φαντάζει μονόδρομος
Ο δεύτερος παράγοντας είναι οι ιδέες και οι προτάσεις του νέου σχήματος. Αν μπορέσει να πείσει ότι έχει ρεαλιστικές λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο τότε μπορεί να πετύχει τους στόχους του. Αν όμως μείνει στον αφοριστικό λόγο και την κριτική χωρίς όμως προτάσεις τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα