Δήμος ΔελφώνΕπικαιρότηταΚοινωνικοί ΦορείςΤοπικά

Κοινή επιστολή Αυγερινού-Μυταρά : Θέτουν υπό αμφισβήτηση τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής διαβούλευσης για τους Ρομά

Με κοινή επιστολή τους τα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης για τους Ρομά κκ Βασίλης Αυγερινός και Βαγγέλης Μυταράς θέτους σωρεία ερωτημάτων για τους όρους και τις προυποθέσεις που συνεδριάζει και αποφασίζει η επιτροπή για το φλέγον ζήτημα.

Ουσιαστικά , με τις ερωτήσεις οι δύο άνδρες θέτουν υπό αμφισβήτηση το κύρος της επιτροπής και ζητούν ουσιαστικά την αναθεώρηση του τρόπου λειτουργίας της.
Αναλυτικά η επιστολή

Άμφισσα 24/03/2024
ΠΡΟΣ:

 1. κ. Παναγιώτη Ταγκαλή Πρόεδρο Επιτροπής
 2. κ. Λουκά Αναγνωστόπουλο
  Επικεφ. μείζονος μειοψηφίας
 3. κ. Στάθη Λεοντίου
  Επικεφ. ελάσσονος μειοψηφίας 4. κ. Σωτ. Σωτηρόπουλο
  ανεξάρτητο Δημ. Σύμβουλο
 4. Μέλη Επιτροπής
  (με την ευγενική παράκληση η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου
  να κάνει τις κοινοποιήσεις)
 5. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
  TV. STAR Κεντρ. Ελλάδας
  TV. LEPANTO
  Ράδιο Γαλαξίας
  Εφ. Ωρα της Φωκίδας Εφ. Φωκίδα

ΘΕΜΑ: Όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιτροπής για θέματα ΡΟΜΑ.

Με την παρούσα επιστολή μας ζητούμε να μας γνωρίσετε γραπτώς για τους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας συνεδριάσεων, λήψης αποφάσεων της επιτροπής για θέματα Ρομά και συμπληρωματικώς ζητούμε απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα,

 1. Πότε και με ποια αφορμή συστήθηκε η επιτροπή.
 2. Πότε, ποιος με ποια διαδικασία και από που προκύπτει η αρμοδιότητα του κάθε μέλους. 3. Από πού προέκυψε ο Πρόεδρος της επιτροπής και με ποια ψηφοφορία.
 3. Ποιος έδωσε εντολή στον δημοτικό σύμβουλο κ. Παν. Μερινόπουλο να καλέσει και να δημοσιοποιήσει την πρόσκλησή του προς τον κ. Γεν. Γραμματέα για αυτοψία στους καταυλισμούς.
 4. Ποιος, πότε και με ποια διαδικασία ψηφοφορίας αποφάσισε ότι η επιτροπή θα συνεδριάζει στο γραφείο του Δημάρχου χωρίς να επιτρέπεται η πρόσβαση σε κατοίκους, δημοσιογράφους και η μη τήρηση ηχογραφημένων πρακτικών με ανύπαρκτο γραμματέα. 6. Ποιος αποφάσισε και με ποια διαδικασία να είναι περισσότερα τα μέλη της παράταξης του Δημάρχου στην επιτροπή για τους παράνομους καταυλισμούς από τα μέλη που εκπροσωπούν τους κατοίκους και τις άλλες παρατάξεις.
 5. Γιατί δεν ενημερώθηκε μέλος της επιτροπής για την ώρα επίσκεψης του Γεν. Γραμματέα κ. Πρόδρομου Πύρρου με αποτέλεσμα το άκρως ντροπιαστικό και προσβλητικό αποτέλεσμα στους πολίτες τους οποίους εκπροσωπεί δηλώνοντάς την παραίτησή του από την επιτροπή. 8. Αντίγραφο της απαντητικής επιστολής του κ. Γενικού Γραμματέα για την ημερομηνία επίσκεψης του.
 6. Ποιος και με ποίου εντολή φωτογράφησε και ανάρτησε δημοσίως στιγμιότυπα από την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής.
 7. Ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Δελφών κ. Αθ. Μανανάς με ποια ιδιότητα παρίσταται στην συνεδρίαση.
 8. Ποια η αμοιβή των μελών της παράταξής σας για την συμμετοχή τους στην επιτροπή 12. Ποιος και με ποια ιδιότητα συνέταξε και δημοσιοποίησε τα δελτία τύπου που αφορούν την επιτροπή.
 9. Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κ. Βασίλειος Αυγερινός πρότεινε συγκεκριμένο χώρο (πρώην Δημ. Σφαγεία) ο οποίος απορρίφθηκε από εσάς χωρίς καν να γνωμοδοτήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Με τιμή τα μέλη της Επιτροπής
Ευάγγελος Νικ. Μυταράς
Βασίλειος Γ. Αυγερινός