ΠεριφερειακάΣτερεά

Μπλόκα σε περιοχές της Στερεάς της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας

Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Λαμίας, το πρωί της Παρασκευής 26 Γενάρη, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα χωριά του κάμπου του Σπερχειού παραμένουν με παρατεταγμένα δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα δίπλα από την Εθνική Οδό, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Κυριακή, 28 Γενάρη, στις 12 μ., θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση με αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Ανθήλης, όπου έχουν στήσει το μπλόκο τους.

Στο μεταξύ, σε αποκλεισμό της Παλιάς Εθνικής Οδού Λαμίας – Λάρισας, στο ύψος του Νέου Μοναστηρίου Δομοκού, όπου έχουν στήσει το μπλόκο τους, προχώρησαν σήμερα Σάββατο 27 Γενάρη αγρότες από την περιοχή της Θεσσαλιώτιδας. Οι αγρότες της περιοχής, που εκτός από τα συνολικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, βρίσκονται αντιμέτωποι και με τις συνέπειες της τεράστιας καταστροφής που προκάλεσε στα χωριά και στα χωράφια τους η κακοκαιρία «Daniel», απέκλεισαν για μία περίπου ώρα την κυκλοφορία στην Παλιά Εθνική Οδό Λαμίας – Λάρισας. Δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο μπλόκο, που έχουν στήσει από την Πέμπτη, με δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά οχήματα και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στον δρόμο του αγώνα θα βγουν αύριο Κυριακή 28 Γενάρη και αγρότες από τα χωριά της Λιβαδειάς στήνοντας το μπλόκο τους στην Παλιά Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του κόμβου του Αϊ Γιάννη, ενώ την Τρίτη 30 Γενάρη έχουν αποφασίσει να στήσουν το μπλόκο τους στον κόμβο της Σκάλας Αταλάντης, δίπλα από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας αγρότες από τα χωριά της Λοκρίδας.