Πολιτικά

Μπούγας: Στόχος του υπουργείου η επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης

Μήνυμα για την βελτίωση της απόδωσης δικαιοσύνης απήθυνε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας κατά τη διάρκεια του αγιασμού και της ορκωμοσίας της 2ης εκπαιδευτικής σειράς των εισαχθέντων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔι).

Ο κ. Μπούγας, ο οποίος συνεχάρη όλους τους επιτυχόντες, τη διοίκηση, τους δικαστές, τους καθηγητές, καθώς και το προσωπικό της ΕΣΔι για το έργο που επιτελούν, επισήμανε ότι «η εκπαίδευση είναι προϋπόθεση για την αναβάθμιση και βελτίωση της απονομής της Δικαιοσύνης στην xώρα μας», ενώ τόνισε στη συνέχεια ότι στόχος του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η βελτίωση και επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, ο οποίος αναλύεται σε τέσσερις άξονες: 1) κατασκευή νέων και επισκευή υφιστάμενων δικαστικών μεγάρων, 2) θεσμικές παρεμβάσεις, 3) ψηφιακή Δικαιοσύνη και 4) επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της Δικαιοσύνης, με την πρόσληψη δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων. Σημείωσε δε, ότι ήδη έχουν προσληφθεί συνολικά 535 δικαστικοί υπάλληλοι.Unmute

Κατά το 2024 θα συνεχιστούν από την ΕΣΔι τα επιμορφωτικά σεμινάρια σε εν ενεργεία δικαστικούς υπαλλήλους όλων των δικαστηρίων και των Εισαγγελιών. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο έτος (2023), παρακολούθησαν τα σεμινάρια 678 δικαστικοί γραμματείς, ενώ για το τρέχον έτος, 2024, προγραμματίζεται η πραγματοποίηση 12 νέων επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους δικαστικούς υπαλλήλους, με θέματα που άπτονται των καθηκόντων τους, όπως η οργάνωση και διαχείριση της υπηρεσίας, οι κανόνες δεοντολογίας, η διαχείριση του χρόνου κατά την άσκηση της εργασίας τους, η επικοινωνιακή ικανότητα και οι ψηφιακές δεξιότητες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ