Δήμος ΔελφώνΕπικαιρότηταΤοπικά

Νέες ασφαλείς υποδομές στο προαύλιο του 1ου Νηπιαγωγείου Άμφισσας

Ν. Λουπάκος: «Ο Δήμος Δελφών συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων» 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης στον προαύλιο χώρο του 1ου Νηπιαγωγείου Άμφισσας, ένα έργο που συνεπάγεται εκσυγχρονισμό των υποδομών αλλά κυρίως ενίσχυση της ασφάλειας για τους μικρούς μαθητές. 

Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι ενταγμένη στο έργο με τίτλο «Ανακαίνιση «Κυριακοπούλειου» Δημοτικού κτιρίου Ιτέας και επανάχρησή του ως πολιτιστικός πολυχώρος θεάτρου, κινηματογράφου και Δημοτικού Ωδείου Δήμου Δελφών –Αναβάθμιση κτιριακών και υπαίθριων χώρων σχολικών μονάδων Δήμου Δελφών», συνολικού προϋπολογισμού 630.000,00 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου, από μισθώσεις μεταλλευτικών και από πόρους του Δήμου Δελφών.

Πιο συγκεκριμένα, στο 1ο Νηπιαγωγείο Άμφισσας πραγματοποιήθηκαν εργασίες επίστρωσης νέου ασφαλτικού τάπητα, ενώ τοποθετήθηκαν και νέα όργανα παιδικής χαράς, με τα απαραίτητα συνοδευτικά πλακίδια ασφαλείας στο δάπεδο. 

Με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας, κ. Νικόλαος Λουπάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των εργασιών, εστιάζοντας στη σημασία που έχει για την εκπαιδευτική κοινότητα του εν λόγω σχολείου, εκπαιδευτικούς αλλά και τους μικρούς μαθητές, η βελτίωση των υποδομών. «Το 1ο Νηπιαγωγείο Άμφισσας απέκτησε πλέον ένα πολύ πιο λειτουργικό, αλλά κυρίως ασφαλές προαύλιο. Και σε αυτή τη θητεία, που τώρα ξεκινά, στόχος μας είναι ο συνεχής εκσυγχρονισμός των σχολείων, δημιουργώντας το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για την εκπαιδευτική διαδικασία», σημείωσε καταλήγοντας.