Δήμος ΔελφώνΕπικαιρότηταΤοπικά

Ομόφωνα η έγκριση της ΜΠΕ από το δημοτικό συμβούλιο για τη δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στο Δήμο Δελφών

Την απόφαση να γνωμοδοτήσει θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2024.

Πιο συγκεκριμένα και μετά την θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γαλαξιδίου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ανάψει και αυτό το πράσινο φως επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του οικισμού του Γαλαξιδίου.
Υπενθυμίζεται ότι η εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της εκπόνησης των απαραίτητων μελετών από το Δήμο Δελφών για τη χωροθέτησης του Καταδυτικού Πάρκου, επενδύοντας σε ένα ιδιαίτερο είδος τουρισμού που γνωρίζει άνθηση τα τελευταία χρόνια. Επίσης, και όπως ενημέρωσε το σώμα ο Δήμαρχος Δελφών, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να γίνει αναλυτική παρουσίαση των όσων προβλέπονται να δημιουργηθούν στο πλαίσιο του εν λόγω έργου.
Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή την ψήφιση του θέματος δήλωσε: «Η απόφασή μας να στοχεύσουμε στην δημιουργία του Καταδυτικού Πάρκου, αποτελεί συνέχεια της πολιτικής μας επιλογής να δημιουργηθεί στο Δήμο Δελφών ένα πλέγμα δραστηριοτήτων, όπου στο σύνολό τους θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής με μία μεγάλη γκάμα επιλογών για τον εν δυνάμει επισκέπτη. Ιστορία, φύση, πολιτισμός και εμπειρία συνιστούν τον απόλυτο προορισμό, που σταδιακά και με στοχευμένες ενέργειες, φιλοδοξούμε να κάνουμε τον τόπο μας».