Π.Ε. ΦωκίδαςΤοπικά

Πέγκυ Αραβαντινού για την έναρξη εργασιών στο λιμάνι της Ιτέας

Σήμερα νιώθουμε τόσο μεγάλη χαρά που έγινε η εγκατάσταση του εργολάβου και ξεκινά το έργο της «Εκβάθυνσης και επέκτασης του Λιμένα Ιτεας».

Η μελέτη του έργου έγινε σε συνεργασία και με τους τέσσερις τελευταίους προέδρους του Λιμενικού Ταμείου Ιτέας (ΝΙΚΟΣ ΓΙΟΓΑΚΗΣ, Ανδρέα Παναγιωτοπουλο, Νίκος Θαλάσσης & φυσικά την Sofia Anagnostakou) καθώς και με τα αντίστοιχα διοικητικά τους συμβούλια. Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο έπαιξε ο κ. Αργύρης Κασούτσας που ήταν και αυτός, που έκανε το αρχικό αίτημα προς εμάς για την αναγκαιότητα του έργου.

Παροτι προέκυψαν σημαντικές καθυστερήσεις στην μελέτη του έργου, εξαιτίας του χαρακτηρισμού natura του Κορινθιακού, ο Περιφερειάρχη κ. Φάνης Σπανός διέσωσε την χρηματοδότηση του έργου, ως έργο πρώτης προτεραιότητας για την Φωκίδα μας.

Η πόλη της Ιτέας θα αποκτήσει ένα σύγχρονο λιμάνι, που μαζί με το δρόμο που κατασκευάζεται Μπραλλος-Άμφισσας, ως συνέχεια του διευρωπαϊκού δικτύου E65, θα συνδέσει το λιμάνι του Βόλου και της Θεσσαλονίκης με αυτό της Ιτέας. Δίνοντας μεγάλη αναπτυξιακή δυνατότητα στην περιοχή μας.

Καλή δύναμη σε όλους μας και κυρίως στους συναδέλφους Ασημακης Κοκκινος και Anna Bechlivanidi που θα επιβλέπουν το έργο.