Δήμος ΔελφώνΕπικαιρότηταΤοπικά

Πολίτες στο προσκήνιο: «Γιάννης Κερνάει Γιάννης Πίνει» στον Φορέα Διαχείρισης του Ελαιώνα της Άμφισσας

Μετά την τοποθέτηση του «Τύμβου Μητσοτάκη» στην Άμφισσα έφτασε η ώρα της Απόβασης και των Χορηγών του!!!
Η Κυβέρνηση δημιούργησε τον φορέα για την διαχείριση του Ελαιώνα της Άμφισσας ο οποίος αφαιρεί την διαχείριση του από την τοπική κοινωνία.
Στην θέση του Προέδρου του Φορέα ορίστηκε ο Υπεύθυνος του Ιδιωτικού Σχολείου και ΙΕΚ Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής της Θεσσαλονίκης. Μπορεί η σχολή να μην έχει σχέση με την περιοχή, το επιστημονικό επίπεδο της να είναι κατώτερο από τα Πανεπιστημιακά τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσής της χώρας που υπάρχουν και στην Άμφισσα, αλλά σχετίζεται με τους Χορηγούς της Κυβέρνησης που ευεργετούνται και νέμονται τα επιδοτούμενα προγράμματα από αυτήν. Η θέση του Προέδρου είναι η μόνη στο ΔΣ για την οποία προβλέπεται ότι είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και ασκεί εκτελεστικά καθήκοντα. Περιμένουμε να δούμε αν θα μετακομίσει άραγε στην Άμφισσα και αν θα εγκαταλείψει την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.
Ο συσχετισμός δυνάμεων και η απουσία από το Διοικητικό Συμβούλιο φορέων της περιοχής είναι εκκωφαντική.
Χωρίς ψηφισμένο ορισμένο εκπρόσωπο από τον Δήμο, αλλά διορισμένο εν κρυπτώ από τον Δήμαρχο, που θα μετανιώσει για την στάση του, όταν καταλάβει τον ρόλο του φορέα.
Χωρίς εκπρόσωπο των αγροτών.
Χωρίς εκπρόσωπο των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων.
Χωρίς εκπρόσωπο των παραγωγικών επιχειρήσεων που αξιοποιούν τα προϊόντα του Ελαιώνα της Άμφισσας.
Η απουσία της Τοπικής κοινωνίας από τον φορέα διαχείρισης, και η συμμέτοχή της σε ρόλο διακοσμητικό δεν έγινε τυχαία!
Η Κυβέρνηση που τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει και να αναδείξει τον Ελαιώνα, αφήνοντας τον εκτεθειμένο στις πυρκαγιές και την απαξίωση, δημιουργεί τον φορέα γιατί έχει άλλες επιδιώξεις.
Ο Φορέας θα κληθεί να εφαρμόσει μια πολιτική που αφαιρεί από την τοπική κοινωνία τον έλεγχο του Ελαιώνα της Άμφισσας και εκχωρεί την διαχείριση του, σε κρατικοδίαιτους ιδιώτες φίλους της Κυβέρνησης.
Είναι γνωστή η πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει τους ΤΟΕΒ, που έχουν την ευθύνη για την διαχείριση και την συντήρηση των έργων άρδευσης. Αυτό σήμερα γίνεται από τους ίδιους τους αγρότες και καταργώντας τους ΤΟΕΒ, θέλει να το μεταβιβάσει στους ιδιώτες, με συνέπεια να αποκτήσουν αυτοί και τον έλεγχο του νερού.
Είναι γνωστό το θέμα της διεκδίκησης των νερών άρδευσης του Παρνασσού που έχουν παραχωρηθεί στην διαχείριση των ΤΟΕΒ . Είναι γνωστό επίσης ότι επιχειρηματικοί όμιλοι χορηγοί του «Τύμβου Μητσοτάκη» διεκδικούν αυτά τα νερά για την δημιουργία έργων ΑΠΕ, τα οποία προικίζονται πλουσιοπάροχα μέσω ΣΔΙΤ από την κυβέρνηση και καταλήγουν στον έλεγχο της διαχείρισης του νερού από τους ίδιους. Αυτοί θα χρησιμοποιούν το νερό κατά πρωτεύοντα ρόλο για τις δικές τους ανάγκες και δευτερευόντως για τους αγρότες, τους οποίους θα χρεώνουν στην συνέχεια όσα αυτοί θέλουν και για το νερό και για το ρεύμα.
Τέλος η τοποθέτηση στην προεδρία του θεσμού του υπευθύνου Δευτεροβάθμιας ιδιωτικής σχολής και η συμμετοχή σε δεύτερο ρόλο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου που υπάρχει στην Άμφισσα, δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς το θέμα της Παιδείας. Αντί να χρησιμοποιηθεί ο Φορέας για να αναπτυχθεί το τοπικό Πανεπιστήμιο και η περιοχή μας, ενισχύεται η ιδιωτική σχολή της Θεσσαλονίκης και υποβαθμίζεται το Πανεπιστήμιο στην Άμφισσα.
Αυτό συμβαίνει μέσω της θέσπισης των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να χρηματοδοτεί τέτοιου είδους σχολές και την επιχορήγησή τους με 50 εκατομμύρια σύμφωνα με τις δηλώσεις τους αρμόδιου Υπουργού, που θα οδηγήσει τις Πανεπιστημιακές σχολές της επαρχίας στην υποβάθμιση και το κλείσιμο.
Να το ξέρουν καλά τα σχέδια αυτά δεν θα περάσουν .
Οι κάτοικοι της περιοχής θα υπερασπίσουν τον Ελαιώνα της Άμφισσας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.

Κίνηση Πολιτών Δήμου ΔΕΛΦΩΝ
ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ