Κοινωνικοί ΦορείςΤοπικά

Στη γειτονιά των αγγέλων ο Νίκος Αργυρίου

Στη θλίψη βυθίστηκε το βράδυ του Σαββάτου η Σουβάλα και όλη η Φωκίδα με την είδηση της απώλειας του πανελλαδικά γνωστού οινοποιού Νίκου Αργυρίου στα 63 του χρόνια νικημένος από την επάρετο που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια

Ο Λαογραφικός-Ιστορικός Σύλλογος Σουβάλας τον αποχαιρετά με τα παρακάτω λόγια:

Φτωχότερο από σήμερα το χωριό μας,…
 αφού το ξημέρωμα τούτης της γεναριάτικης Κυριακής το βρίσκει να θρηνεί την απώλεια του Νίκου Αργυρίου. Ενός ιδιαίτερα αγαπητού & εξέχοντος μέλους της τοπικής μας κοινωνίας, νέου ανθρώπου, που αναπάντεχα έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.
  Αυτοδημιούργητος, εργαζόμενος σκληρά ο Νίκος Αργυρίου έγινε ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας στον πρωτογενή & δευτερογενή αγροτικό τομέα αφού κατάφερε να δημιουργήσει ένα αρκετά μεγάλο αμπελώνα με εξαιρετικές ποικιλίες σταφυλιών & ένα οινοποιείο που παράγει άριστες ποικιλίες κρασιών.
Δεν ήταν όμως μόνο επιτυχημένος επιχειρηματίας αλλά ήταν & καλός οικογενειάρχης, καλός συγγενής &  συγχωριανός, καλός φίλος , κοινωνικός & άνθρωπος της παρέας. Ήταν αυτό που λέμε “Ένας καλός άνθρωπος».
Για εμάς στον Λαογραφικό – Ιστορικό  Σύλλογο ήταν ιδιαίτερη τιμή που ο Νίκος έστερξε από την πρώτη στιγμή στο κάλεσμά μας για την ίδρυση αυτού του Συλλόγου & υπέγραψε από τους πρώτους την Ιδρυτική μας Πράξη το 2006 γενόμενος μέλος μας & στη συνέχεια στήριζε παντοιοτρόπως τις δράσεις μας.
Αποχαιρετώντας τον στο βιαστικό αυτό ταξίδι του προς την αιωνιότητα  θέλουμε να του ευχηθούμε να είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του Σουβάλας που θα τον σκεπάσει . Αιωνία η Μνήμη του & Καλή Ανάσταση.
   Στη γυναίκα του Φανή, τα παιδιά του, τον Θανάση, τη Δέσποινα & τις οικογένειές τους ευχόμαστε την εξ ύψους παρηγορία.
                                                                                                                    Α. Ι. Β.
Το ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου  του Λαογραφικού – Ιστορικού Συλλόγου Πολυδρόσου Φωκίδος “Η Σουβάλα Παρνασσού” για την απώλεια του Ιδρυτικού Μέλους του Συλλόγου μας Νικολάου Αθ. Αργυρίου.
     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού – Ιστορικού Συλλόγου Πολυδρόσου Φωκίδος “Η Σουβάλα Παρνασσού” με το άγγελμα του πρόωρου και απρόσμενου θανάτου του Ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου μας Νικολάου Αθ. Αργυρίου συνεδρίασε εκτάκτως & αποφάσισε:
  1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στη σύζυγό του Φανή στα παιδιά του Θανάση, Δέσποινα & τις οικογένειές τους.
  2. Να εκπροσωπηθεί δια του Προέδρου & μελών του στην εξόδιο ακολουθία .
  3. Να προσφέρει στην οικογένειά του Αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα του Συλλόγου “Εις Μνήμην” του.
  4. Να επιδώσει το παρόν Ψήφισμα στη οικογένειά του . 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αλέκος Ι. Βαλάσκας

Πολύδροσος 28 Ιαν.2024