ΕπικαιρότηταΠολιτικά – ΦωκίδαΤοπικά

Σύμβουλος στο μεγάλο οδικό έργο Μπράλος – Άμφισσα αναλαμβάνει η Salfo

Σύμβουλος στο έργο Μπράλος-Άμφισσα αναλαμβάνει η Salfo and Associates. Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η ελληνική εταιρεία συμβούλων “ΣΑΛΦΩ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ” ανέλαβε το έργο της Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου για την υποστήριξη της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών (ΕΥΔΕ/ΚΣΣΥ) στον έλεγχο των μελετών του Αναδόχου κατασκευής του έργου ‘Οδικό Τμήμα Μπράλος – Άμφισσα.

Η διαδικασία της σύναψης σύμβασης γίνεται μέσα από τη συμφωνία πλαίσιο που έχει το υπουργείο ΥΠΟΜΕ «Παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου της διοίκησης σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης και υλοποίησης των έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών» στην οποία συμμετέχουν επίσης η Planet και το σχήμα Hill Inl-NAMA-Concept-Trek-Σαμαράς και Συνεργάτες.

Για να προχωρήσει το έργο έχει προχωρήσει δέσμευση προϋπολογισμού συνολικού ποσού 675.180,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).  Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες θα ακολουθούν την πορεία του έργου μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Άλλα έργα της Salfo

Εκτός από το Μπράλος-Άμφισσα, η Salfo είναι Τεχνικός Σύμβουλος σε αρκετά έργα εντός και εκτός της χώρας. Η εταιρεία είναι Τεχνικός Σύμβουλος για το Μετρό Θεσσαλονίκης ένα από τα εμβληματικότερα έργα της χώρας. Η συμβουλευτική εταιρεία θα έχει καθήκοντα μέχρι το 2028 καθώς επέκτεινε πέρυσι την συνεργασία της για 5 ακόμα χρόνια με την Ελληνικό Μετρό.

H εταιρεία επίσης έχει αναδειχθεί σε project manager στο Ελληνικό, είναι ανεξάρτητος μηχανικός στο έργο Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη, στον τροπλό κόμβο Σκαραμαγκά, το τμήμα του ΒΟΑΚ Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος κ.α.

Πρόσφατα ανέλαβε δύο έργα στη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για το Elite Sports Training Centre που περιλαμβάνει πλήθος αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και χώρους διοίκησης και εγκαταστάσεις για εκδηλώσεις και συναθροίσεις. Ο ρόλος της SALFO αφορά τις υπηρεσίες Διαχείρισης Έργου μέσω του σχεδιασμού όλου του διαδικαστικού πλαισίου και την εφαρμογή αυτού με σκοπό την επιτυχή υλοποίηση του έργου.Το δεύτερο έργο εντάσσεται στην ανάπλαση της περιοχής Diriyah, η οποία πρόκειται να γίνει ο σημαντικότερος ιστορικός και πολιτιστικός προορισμός της Σαουδικής Αραβίας. Στο πλαίσιο του Οράματος του Βασιλείου για το 2030, 7 Km2 της Diriyah θα μετατραπούν σε έναν από τους σημαντικότερους ιστορικούς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Η αστική κοινότητα μικτής χρήσης θα δημιουργηθεί σε αυθεντικό αρχιτεκτονικό στυλ Najdi, χαρακτηριστικό των χωριών της Σαουδικής Αραβίας των περασμένων αιώνων.