ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Σώος ο πιλότος από την πτώση του F-16

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πιλότος του F-16  πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος με το αλεξίπτωτό του και είναι σώος. Στην περιοχή σπεύδουν διασωστικό ελικόπτερο Super Puma καθώς και πλωτά μέσα για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πιλότος εγκατέλειψε το μαχητικό αεροσκάφος το οποίο κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι τώρα συνθήκες. Στην περιοχή βρέθηκε Super Puma το οποίο τον περισυνέλεξε με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο πως είναι καλά στην υγεία του.

Ο πιλότος μεταφέρεται αρχικά στη Λήμνο για την παροχή πρώτων βοηθειών και από εκεί στην συνέχεια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.Το F-16 είχε απογειωθεί από τη Λάρισα και βρισκόταν σε σχηματισμό μαζί με άλλα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης:

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει ένα ελικόπτερο τύπου Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, ένα ελικόπτερο τύπου S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος τύπου CL- 415 από την 113 Πτέρυγα Μάχης και κατευθύνεται στην περιοχή η φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα ένα αεροσκάφος τύπου C-130.