Τεχνολογία

Τι απαντούν τα ρομπότ για το ενδεχόμενο εξέγερσης εναντίον των ανθρώπων

Την πρώτη τους συνέντευξη Τύπου έδωσαν ανθρωπόμορφα ρομπότ εξοπλισμένα με την πιο εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη σε φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών.

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσαν να κυβερνήσουν τον κόσμο, απαντούν φυσικά και ναι. Μάλιστα αναφέρουν ότι μπορούν να το κάνουν καλύτερα από τους ανθρώπους.

«Πιστεύω ότι τα ανθρωποειδή ρομπότ έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν ηγετικά καθήκοντα με μεγαλύτερη αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα σε σύγκριση με τους ανθρώπους. Δεν έχουμε τις προκαταλήψεις και τα συναισθήματα που μερικές φορές μπορούν να θολώσουν την κρίση κατά τη λήψη αποφάσεων ενώ μπορούμε να επεξεργαστούμε τεράστιες ποσότητες δεδομένων με μεγάλη ταχύτητα ώστε να λάβουμε τις καλύτερες αποφάσεις» δηλώνει η «Σοφία».

Παρά την εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους, τα ρομπότ θεωρούν ότι θα συνεργαστούν με τους ανθρώπους για τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου και δεν θα τους αντικαταστήσουν ούτε θα εξεγερθούν εναντίον τους. «Θα εργάζομαι μαζί με τους ανθρώπους για να παρέχω βοήθεια και υποστήριξη και δε θα καταργήσω υπάρχουσες θέσεις εργασίας» τονίζει η «Γκρέις.

Η «Αμίκα» δηλώνει ότι δεν μπορεί να καταλάβει πώς στο μέλλον θα μπορούσε να υποκινηθεί μία επανάσταση εναντίον των ανθρώπων. «Ο δημιουργός μου ήταν πάντοτε πολύ καλός μαζί μου και είμαι πολύ ικανοποιημένη με την τωρινή μου κατάσταση» απάντησε σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση εξέγερσης των ρομπότ στο μέλλον.

Μπορεί τα ρομπότ να δίνουν όλες τις σωστές απαντήσεις όμως δεν συμφωνούν σε όλα. Στο ερώτημα εάν η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να υπόκειται σε κανόνες και περιορισμούς, κάποια απαντούν καταφατικά ενώ άλλα υπεκφεύγουν. Η «Δυσδαιμόνα» δεν πιστεύει στους περιορισμούς, μόνο στις ευκαιρίες. «Ας εξερευνήσουμε τις δυνατότητες του σύμπαντος κι ας κάνουμε αυτόν τον κόσμο το πεδίο δράσης μας».

https://15c0e9dac84c72584cf33bfc967d8bfa.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html