ΑθλητικάΚαλαθοσφαίριση

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου τα εγκαίνια του ανακατασκευασμένου κλειστού γηπέδου Ιτέας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, προσκαλούν στα εγκαίνια του πλήρως ανακατασκευασμένου Κλειστού Γηπέδου της Ιτέας, τα οποία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024, στις 13:30.

Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδας κ.κ. Θεόκτιστος, ενώ πανηγυρικό χαρακτήρα αποκτά ο αγώνας basket ανδρών, που θα ακολουθήσει στις 14:30, μεταξύ του Γ.Σ. Ιτέας και του Τελεθριακού Ιστιαίας, για το πρωτάθλημα της Ά ΕΣΚΑΣΕ. 

Το έργο, με τίτλο «Επισκευή – Αντικατάσταση Φέροντος Οργανισμού Κελύφους Κλειστού Γηπέδου Ιτέας», προϋπολογισμού 1.435.205 ευρώ, πραγματοποιήθηκε κατόπιν Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, μεταξύ άλλων, έγινε αποξήλωση του φέροντος οργανισμού και της επικάλυψης, κατασκευή νέων θεμελίων, εγκατάσταση νέων πάνελ με επαρκή θερμομονωτική λειτουργία στο νέο μεταλλικό σκελετό, κατασκευή νέων κερκίδων στην νότια πλευρά του γηπέδου, αλλά και πλήρης ανακατασκευή του χώρου των αποδυτηρίων, σύμφωνα με τις απαιτήσει που έθεσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο Δήμος Δελφών προσκαλεί σε μία γιορτή του αθλητισμού, αποτέλεσμα των προσπαθειών ετών, που απέδωσαν και έχουν ως αποτέλεσμα την παράδοση στην αθλητική κοινότητα της περιοχής ενός πλήρως ανακατασκευασμένου γηπέδου, αντάξιου της ιστορίας των σωματείων της, το οποίο από εδώ και στο εξής θα μπορούν να απολαμβάνουν εκατοντάδες αθλήτριες, αθλητές και θεατές.