ΑθλητικάΕπικαιρότηταΠεριφερειακά

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κλειστού της Ιτέας

Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα για το φίλαθλο κόσμο της Ιτέας αλλά και ολόκληρης της γύρω περιοχής καθώς σήμερα το μεσημέρι παραδόθηκε επίσημα προς χρήση το πλήρες ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Φωκίδας κκ Θεόκτιστος ενώ οι οικοδεσπότες κκ Σπανός , Ταγκαλής αλλά και ο πρόεδρος της τοπικής ομάδας κ Κουτρόγιαννος χαιρέτησαν δια μικροφώνου το γεγονός όπως και ο βουλευτής και υφυπουργός δικαιοσύνης κ Μπούγας .

Παρόντες στην λιτή τελετή ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ Γιώργος Δελμούζος , ο τοπικός αντιδήμαρχος κ Νίκος Γιογάκης η περιφερειακή σύμβουλος κ Πέγκυ Αραβαντινού –Τζε, η τ βουλευτής κ Μανδρέκα, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας κ Σοφία Αναγνωστάκου ,ο αντιδήμαρχος Άμφισσας κ Λουπάκος, ο εντεταλμένος σύμβουλος κοινωνικών υποθέσεων κ Μερινόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι κκ Τσατσαρώνης και Ζαχαρόπουλος, ο τ. δήμαρχος κ Αριστείδης Παπαλάιος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΣΕ κ. Σπύρος Τζαμτζής, ο πρόεδρος του ΓΑΣ Άμφισσας κ Βασίλης Τζαμτζής , ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φωκίδας κ Φάνης Αγγέλου , το στέλεχος της ΕΠΣ κ Σάκης Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας κ. Γεωργία Τριψάνα, η Διευθύντρια του Γηροκομείου Ιτέας κ. Άννα Σκορδάλη , ο υποδιοικητής της αστυνομίας Κυρίτσης , ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ιτέας κ Γιώργος Παπαποστόλου, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Άμφισσας κ Νίκος Βενετσάνης, ο τ. πρόεδρος κ Τεντ Γουωρθ καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών και απλών φιλάθλων .

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση έκανε η σύντομη τοποθέτηση του δημάρχου Δελφών κ Παναγιώτη Ταγκαλή ο οποίος εξήρε τους προκατόχους του κκ Φουσέκη και Παναγιωτόπουλο για το έργο καθώς και όλους ανεξαιρέτως τους προηγούμενους τοπικούς αντιδήμαρχος κκ Λαίνη, Μίχο αλλά και Αναγνωστόπουλο

Μετά την τελετή ακολούθησε ο προγραμματισμένος αγώνας πρωταθλήματος μεταξύ του ΓΣ Ιτέας και του Τελεθριακού

Να σημειώσουμε ότι το έργο, με τίτλο «Επισκευή – Αντικατάσταση Φέροντος Οργανισμού Κελύφους Κλειστού Γηπέδου Ιτέας», ήταν προϋπολογισμού 1.435.205 ευρώ, πραγματοποιήθηκε κατόπιν Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών.Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, μεταξύ άλλων, έγινε αποξήλωση του φέροντος οργανισμού και της επικάλυψης, κατασκευή νέων θεμελίων, εγκατάσταση νέων πάνελ με επαρκή θερμομονωτική λειτουργία στο νέο μεταλλικό σκελετό, κατασκευή νέων κερκίδων στην νότια πλευρά του γηπέδου, αλλά και πλήρης ανακατασκευή του χώρου των αποδυτηρίων, σύμφωνα με τις απαιτήσει που έθεσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.