ΕπικαιρότηταΚοινωνίαΚοινωνικοί ΦορείςΤοπικά

24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη 28 Φλεβάρη, σε συντονισμό με Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια Συνδικάτα απ’ όλη την Ελλάδα αποφάσισε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η οργή και η αγανάκτηση όλων των εργαζομένων και του λαού για την ακρίβεια, για τους μισθούς που δε φτάνουν, για την έλλειψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για τις κλεμμένες τριετίες, για την άδικη φορολογία πρέπει να γίνουν οργανωμένος αγώνας!

Σε κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς, ο αγώνας που διεξάγουν τα Συνδικάτα για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, είναι ώρα να συνενωθούν σε ένα μεγάλο διεκδικητικό ποτάμι με κορύφωση τη μεγάλη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου!

Να συνενωθούν με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της νεολαίας που κινητοποιείται ενάντια στο νόμο για την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, των βιοπαλαιστών αγροτών που κινητοποιούνται ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Τη μέρα αυτή, ταυτόχρονα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά.

Είμαστε συνεπείς στην υπόσχεση που δώσαμε: Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!

Ένα χρόνο μετά, με τις διαδικασίες να προχωράνε με ρυθμούς “χελώνας” και την ατμόσφαιρα να “μυρίζει” συγκάλυψη, συνεχίζουμε να απαιτούμε: Να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα. Να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες. Να βρουν δικαίωση οι οικογένειες των θυμάτων.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Το σύνθημα αυτό που βροντοφωνάχτηκε από εκατομμύρια εργαζομένων – λαού και νεολαίας σε όλη την Ελλάδα, αποκάλυψε την αιτία του εγκλήματος στα Τέμπη.

Οι 57 νεκροί των Τεμπών δεν ξεχάστηκαν. Ήταν παρόντες στους αγώνες των Συνδικάτων γιατί ήταν παρούσα η ίδια αιτία που οδήγησε στο έγκλημα: Η εγκληματική πολιτική “κόστους – οφέλους” με την οποία δε διστάζουν να θυσιάζουν τις ανάγκες και τις ζωές των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη:

Για τους 179 συναδέλφους μας που έχασαν τη ζωή τους το 2023 την ώρα του μεροκάματου.

Για την έλλειψη μέτρων προστασίας της ζωής μας από τις φυσικές καταστροφές, με τους δεκάδες νεκρούς από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές στον Έβρο, με τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στην κατακαμένη Βόρεια Εύβοια.

Για την επικίνδυνη κατάσταση στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας.

Αυτά τα κέρδη των λίγων απέναντι στις ανάγκες των πολλών, είναι άλλωστε και η αιτία για την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς μας.

Φτάνει πια!

Οι ανάγκες μας δε χωράνε στο στενό κορσέ των επιδομάτων και της ανασφάλειας

Απέναντι στις αυξήσεις – κοροϊδία της κυβέρνησης, τις “τριετίες – καπαμά”, τα “pass” και τα “voucher”, τα “bonus” της μεγαλοεργοδοσίας, δυναμώνουμε την κοινή πάλη όλης της εργατικής τάξης για πραγματικές αυξήσεις σε όλους τους μισθούς και υπογραφή ΣΣΕ παντού, με κατοχύρωση σύγχρονων δικαιωμάτων, για ξεπάγωμα των τριετιών για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς προϋποθέσεις και αναδρομικά από το 2012. 

Διεκδικούμε μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειές μας.

Όλοι στον αγώνα – Όλοι για την επιτυχία της απεργίας!

Καλούμε τα Σωματεία της δύναμής μας να προγραμματίσουν άμεσα συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικές Συνελεύσεις, να βάλουν το σχέδιό τους και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας».