Δήμος ΔελφώνΤοπικά

«Ασφάλεια Πληροφοριών και Πρόληψη Τραπεζικής Απάτης»

Παρουσίαση με θέμα «Ασφάλεια Πληροφοριών και Πρόληψη Τραπεζικής Απάτης» θα πραγματοποιηθεί από το CSI Institute (Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια), την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:30 – 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο της Άμφισσας.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, Ιδρυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια και του «The Crime Lab» και ειδικός ερευνητής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και ο Παντελής Ταμπακόπουλος, Ψηφιακός Αναλυτής – Επικεφαλής Τμήματος Ψηφιακών Πειστηρίων – The Crime Lab, Chief Information Technology Officer στο Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια.
Η πρωτοβουλία υλοποιείται με την υποστήριξη της Alpha Bank και σε συνεργασία με το Δήμο Δελφών, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Χρήματος (Global and European Money Week) την ετήσια διεθνή εκστρατεία χρηματοοικονομικής ευαισθητοποίησης που διοργανώνει ο ΟΟΣΑ.
Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση πάνω στις βασικές αρχές της κυβερνοασφάλειας, τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε διάφορα είδη τραπεζικών απατών και τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνουμε όλοι για την προστασία των προσωπικών και οικονομικών μας δεδομένων.
Πιο αναλυτικά, θα παρουσιαστούν τρεις κεντρικοί άξονες:

  • Ασφάλεια: Εστίαση στην προστασία των προσωπικών και οικονομικών δεδομένων από απειλές και επιθέσεις. Ανάλυση βασικών αρχών διαχείρισης της ασφάλειας των πληροφοριών και συστημάτων.
  • Απειλές: Εξέταση επιθέσεων και ανεπιθύμητων γεγονότων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πληροφοριών. Αναγνώριση και πρόληψη των επιθέσεων, όπως ιοί, σκώληκες, κοινωνική μηχανική, phishing κ.λπ.
  • Προστασία: Ενότητες για την ανίχνευση περιστατικών και την προστασία των δεδομένων μέσω κρυπτογράφησης, αντιγράφων ασφαλείας και διαγραφής δεδομένων.
    Η πρόσκληση απευθύνεται στο ευρύ κοινό και αποτελεί μια ευκαιρία για εκμάθηση και ανταλλαγή γνώσεων σε έναν τομέα που επηρεάζει και αφορά την καθημερινότητά μας.