Δυτική ΕλλάδαΕπικαιρότηταΟικονομίαΠεριφερειακά

Γέφυρα Ρίο-Αντίρριο: Έκπτωση 34% στα διόδια – Ποιους αφορά

Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, μέλος του Δικτύου της VINCI Highways, προσφέρει έκπτωση 34% στα διόδια. Η συγκεκριμένη προσφορά αφορά αποκλειστικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και με χρήση του προγράμματος e-pass.

Το μέτρο ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου και για ολόκληρο το 2024, με χρήση GREEN E-pass θα παρέχει έκπτωση σε κάθε διέλευση.

Για το νέο εκπτωτικό πρόγραμμα, το οποίο έχει στο επίκεντρο τα ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα, ενημέρωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Γέφυρα Α.Ε.» Πάνος Λούκας και ο Τεχνικός Διευθυντής, Άρης Σταθόπουλος, μαζί με στελέχη της εταιρείας, την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η κυρία Αλεξοπούλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της ξενάγησής της στον Εκθεσιακό χώρο και στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, που ακολούθησε, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της, καθώς η «Γέφυρα Α.Ε.» «στηρίζει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης».

Το νέο e-pass για τα ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα είναι το πρώτο στοχευμένο εκπτωτικό πακέτο, το οποίο μειώνει την τιμή της διέλευσης ενός ηλεκτρικού οχήματος κατά 34%, ενώ η παραχωρησιούχος εταιρεία πρωτοπορεί σε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, σε μια προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, δίνει πλέον και τη δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής σε συμβόλαια συνδρομητικών προγραμμάτων e-pass, εξαλείφοντας περίπου 10.000 ταχυδρομικές συναλλαγές. Ταυτόχρονα, έχει ήδη επιτύχει μείωση των άμεσων εκπομπών CO₂ κατά 78% από το 2018.

Σχετικά με την εξαγγελία του e-pass, από την «Γέφυρα Α.Ε.», μέλος του Δικτύου της VINCI Highways, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε τα εξής:

«H ‘‘Γέφυρα Α.Ε.’’ στηρίζει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Πλέον, οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα απολαμβάνουν για το 2024 μια σημαντική έκπτωση για κάθε διέλευση, η οποία αγγίζει τα πέντε ευρώ. Αυτή η ενέργεια αφενός αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, αφετέρου καταδεικνύει ότι και ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη μετάβαση προς βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Θα ήθελα από την πλευρά μου, να συγχαρώ την παραχωρησιούχο εταιρεία για την πρωτοβουλία της, η οποία ουσιαστικά ενθαρρύνει περισσότερους πολίτες να επιλέξουν οχήματα με χαμηλές εκπομπές ρύπων και συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου περιβάλλοντος».