Δήμος ΔελφώνΤοπικά

Στην Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου ο κ. Ν. Γιογάκης

Ν. Γιογάκης: «Η προστασία του οικοσυστήματος του Κορινθιακού κόλπου απαραίτητη για την ποιότητα της ζωής όλων μας» 

Στην Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» εξελέγη ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δελφών, κ. Νικόλαος Γιογάκης. 

Η αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου, του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», με μεγάλη συμμετοχή Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων – Αντιπροσώπων των 14 Δήμων-Μελών του Σ.Π.Ο.Α.Κ.. 

Για την πρώτη θητεία της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, έως τις 30 Ιουνίου 2026, Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Σωτήριος Πέρρας, Αντιδήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων, ενώ μετά από εισήγησή του ομόφωνα το σώμα επέλεξε ως Αντιπρόεδρο την κ. Μαρία Γιδά, Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Αιγιαλείας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή εξελέγησαν ως Τακτικά Μέλη οι κ.κ.:

1. Γιογάκης Νικόλαος, Δ.Σ. Δελφών

2. Δαγδελένης Απόστολος, Δ.Σ. Θηβαίων

3. Λόντος Αναστάσιος, Δ.Σ. Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 

4. Ψυχράμη Βασιλική, Δ.Σ. Αιγιαλείας

και ως Αναπληρωτικά Μέλη οι κ.κ.:

1. Λινάρδος Ιωάννης, Δ.Σ. Μάνδρας-Ειδυλλίας

2. Τουμαράς Βασίλειος, Δ.Σ. Λεβαδέων.

Ο Αντιδήμαρχος Δ. Δελφών, κ. Νικόλαος Γιογάκης, με το πέρας της διαδικασίας δήλωσε: «Η προστασία και η ορθολογική ανάπτυξη μίας περιοχής αποτελεί ύψιστη υποχρέωση των ανθρώπων που υπηρετούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνέπεια αυτής είναι η ένωση των δυνάμεών μας, η οποία υπό το Σύνδεσμο  Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου, στοχεύει από τη μία στη λήψη μέτρων για την προστασία του οικοσυστήματος του Κόλπου και από την άλλη στην αξιοποίησή του με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Η με τα χρόνια επιβάρυνσή του από την ανθρώπινη παρέμβαση επιβάλλει άλλωστε την ανάληψη πρωτοβουλιών, η οποία θα θωρακίσει άμεσα ή έμμεσα τις συνθήκες ζωής όλων μας».