Κοινωνικοί ΦορείςΠ.Ε. ΦωκίδαςΤοπικά

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑΑΜΦΙΣΣΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, δίνει ιδιαίτερη σημασία στη λήψη μέτρων πρόληψης αλλά και αυξημένης ετοιμότητας για την υποστήριξη του έργου του περιορισμού και της καταστολής των δασικών πυρκαγιών .
Στο πλαίσιο αυτό και πέραν του επιχειρησιακού σχεδιασμού που ήδη υπάρχει και συντελείται από την Περιφέρεια, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και του υψηλού βαθμού ετοιμότητας που βρισκόμαστε ως Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, κάνουμε έκκληση προς τους ελαιοπαραγωγούς του Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας για την ανάγκη ΑΜΕΣΟΥ καθαρισμού της αυτοφυούς βλάστησης (ζιζάνια – χόρτα), που έχουν αναπτυχθεί στα ελαιοτεμάχια αυτήν την περίοδο.
Για το θέμα αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας, κ. Γεώργιος Ζ. Δελμούζος, δήλωσε : « Η πρόληψη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στον αγώνα που δίνουμε όλοι μας, ώστε να έχουμε τον μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας ενόψει της θερινής περιόδου. Ο Ελαιώνας της περιοχής μας εκτός από πηγή ζωής για όλους μας, είναι ταυτόχρονα μνημείο πολιτισμού παγκόσμιας ακτινοβολίας προστατευόμενο από την UNESCO , τοπίο ιδιαίτερου κάλλους και ένα οικοσύστημα με τεράστιο επιστημονικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.
Ας τον διαφυλάξουμε με προληπτικές ενέργειες, με αυξημένη και συνεχή την προσοχή μας».