ΠεριφερειακάΦθιώτιδα

Δυναμική και μαζική κινητοποίηση με αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο Μπράλο

Σε τρίωρο αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στον κόμβο του Μπράλου Φθιώτιδας, προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής 18 Φλεβάρη βιοπαλαιστές αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από τα μπλόκα της Στερεάς και Εύβοιας, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους και προετοιμάζοντας το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

«Τώρα με τα πόδια μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ»«αγρότη πολέμα δεν θα σου μείνει στρέμμα» και «στα μπλόκα της αγροτιάς, θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκας», ήταν τα συνθήματα που βροντοφώναζαν οι αγρότες ανεβαίνοντας στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στέλνοντας αποφασιστικό μήνυμα ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από τον μπλόκο της Λαμίας κινήθηκαν με μικρό αριθμό τρακτέρ, μελισσοκομικά φορτηγά και αγροτικά οχήματα μέχρι τον κόμβο του Μπράλου όπου αντάμωσαν με συναδέλφους τους, εκπροσώπους από τα μπλόκα της Αταλάντης, του Κάστρου, του Νέου Μοναστηρίου Δομοκού, του Μοδίου Τιθορέας και της Κηρίνθου στη βόρεια Εύβοια, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο πλαίσιο συντονισμού του αγώνα.

Η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης παρέμεινε κλειστή στο ύψος του κόμβου του Μπράλου από τις 12 μ έως τις 3 μ.μ. όπως επίσης και ο δρόμος Μπράλος – Ιτέα. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, να δυναμώσουν τα μπλόκα και την πίεση προς την κυβέρνηση.

«Είμαστε εδώ κλιμακώνοντας τον αγώνα μας και παράλληλα προετοιμάζουμε την κάθοδο στην Αθήνα», δήλωσε ο Μπάμπης Τσιβίκας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, ο οποίος εκπροσώπησε το μπλόκο της Κηρίνθου στην κινητοποίηση αποκλεισμού της εθνικής οδού στον κόμβο του Μπράλου.

Στην ευρηματικότητα των αγροτών αναφέρθηκε ο Κώστας Δουμπιώτης, από το μπλόκο της Αταλάντης, προκειμένου να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση και στην προσπάθειά της να εμποδίσει την είσοδο των τρακτέρ στην Αθήνα. «Όπως φάνηκε και στην Αταλάντη τα τρακτέρ μπορούν να περάσουν από παντού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι συνδικάτων και φορέων της περιοχής, ανάμεσα τους αντιπροσωπεία της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας με επικεφαλής τον πρόεδρο, Παναγιώτη Πολίτη. Επίσης αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, με επικεφαλής στον πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, καθώς και φοιτητές των σχολών της Λαμίας που επίσης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια σε ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Δίπλα τους και κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση και στο οποίο συμμετέχει επίσης η Ανδριάνα Μπαφούτσου γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.