ΕπικαιρότηταΕυρυτανίαΠεριφερειακά

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:Στο πλευρό φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Την στήριξή τους στον αγώνα των φοιτητών ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων εκφράζουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συγκεκριμένα με δήλωσή τους οι Κώστας Μπασδέκης, Στέφανος Μουτουσιδης και Νώντας Κοτσικωνάς, εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, αναφέρουν:

«Αυτή την περίοδο στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην νομοθέτηση μη κρατικών πανεπιστημίων χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, αντιδρούν και βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις επί της ουσίας με τη στάση τους έχουν καταψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο.

Ενώ γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης σοβαρή προπαγάνδα που στόχο έχει να πειστεί ο ελληνικός λαός να πειστούν δηλαδή οι νέοι και οι νέες ότι αυτό το νομοσχέδιο μπορεί να δώσει λύση στα σημερινά αδιέξοδα που η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει.

Ωστόσο αυτό που βιώνουν οι χιλιάδες φοιτητές και οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων είναι να βλέπουν τα πτυχία τους να εξισώνονται με την πανσπερμία των αμφιβόλου αξίας πτυχίων “σούπερ μάρκετ προσόντων” που ουσιαστικά θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση και να συμπιέζονται τα δικαιώματα όλων προς τα κάτω στη ζούγκλα της αγοράς εργασίας που οι ίδιοι έχουν διαμορφώσει.

Όσο για τα περί αναβάθμισης των δημόσιων πανεπιστημίων βλέπουμε στο πόσο αναβαθμίστηκαν τα δημόσια σχολεία με την ύπαρξη ιδιωτικών, τα δημόσια νοσοκομεία, πόσο αναβαθμίστηκαν οι σιδηρόδρομοι με την απελευθέρωση βλέποντας τα τραγικά αποτελέσματα των Τεμπών.

Αυτά τα βλέπουμε και στη Στερεά Ελλάδα με τη σχολές που λειτουργούν που οι φοιτητές έχοντας μπροστά τους ένα κυκεώνα προβλημάτων πραγματικά δυσκολεύονται τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους να τα βγάλουν πέρα.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και σε σχέση με την ανυπαρξία φοιτητικών εστιών εδώ στη Λαμία με τις συγκοινωνίες με τα υπέρογκα ποσά που χρειάζεται για ενοίκια, τροφή για μετακίνηση κλπ.

Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στον αγώνα φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στη Βουλή».