ΠολιτικάΠολιτικά – ΦωκίδαΤοπικά

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη σύλληψη Μητσημπόνου

Σας στέλνουμε σχόλιο και το σχετικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε το portal902 και ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σχετικά με τη δίωξη του συμπατριώτη μας σκιτσογράφου Παναγιώτη Μητσομπόνου. 

Στη σύλληψη και δίωξη του σκιτσογράφου Παναγιώτη Μητσομπόνου προχώρησε η έδρα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών κατά της διάρκεια της δίκης σε β’ βαθμό για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Συγκεκριμένα μετά από σχετικό αίτημα που κατατέθηκε από τις δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, η έδρα του δικαστηρίου έδωσε άδεια στον σκιτσογράφο να καλύψει και να καταγράψει τη διαδικασία με σκίτσα του. Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο συνέβη και στη δική σε α΄ βαθμό.

Ωστόσο η λήψη φωτογραφιών από τον καλλιτέχνη προκειμένου να διευκολύνει τη δουλειά του προκάλεσε την έντονη ενόχληση της έδρας, η οποία διέκοψε για περίπου μία ώρα και αντί επίπληξης επέλεξε να εξαντλήσει το γράμμα του νόμου, διατάσσοντας τη σύλληψή του και την παραπομπή του στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Μάλιστα, με τη διαδικασία που κινήθηκε ο σκιτσογράφος παρέμεινε κρατούμενος στο ΑΤ Αμπελοκήπων όπου θα διανυκτερεύσει για να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

Να απελευθερωθεί και να σταματήσει η δίωξη απαιτεί η «Δημοσιογραφική Συνεργασία»

Την σύλληψη καταγγέλλει η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» στην ΕΣΗΕΑ, απαιτώντας την παύση κάθε δίωξης απέναντι στον συνάδελφο.

Και σημειώνει ότι «η απαράδεκτη αυτή δίωξη αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο καταστολής ανάμεσα στα πολλά που έχουν προηγηθεί για τον περιορισμό της ενημέρωσης και των ελευθεριών στα πλαίσια του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».

Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων

Το απαράδεκτο γεγονός καταγγέλλει ζητώντας την απελευθέρωση του Π.Μητσομπόνου και την απόσυρση των κατηγοριών η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων.

Οπως αναφέρει «η σύλληψη του συναδέλφου μας είναι ξεκάθαρη παρακώλυση του δημοσιογραφικού έργου που επιτελούν οι σκιτσογράφοι εδώ και πολλά χρόνια, αφού η εικονογράφηση μεγάλων δικών αποτελεί μια παλιά και συνηθισμένη πρακτική ενταγμένη στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού. Απαιτούμε να αφεθεί ελεύθερος ο Παναγιώτης Μητσομπόνος και να αποσυρθούν οι κατηγορίες εις βάρος του. Ζητάμε να παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις στους συναδέλφους σκιτσογράφους, μέλη της Λέσχης ή μη ώστε να επιτελούν άρτια το έργο τους σε ανάλογες περιπτώσεις».