Πολιτικά – ΦωκίδαΤοπικά

Χ. Τσαμαντάνης για ομόφυλα ζευγάρια: “Ψευτοφιλελευθερισμός με part time Υφυπουργό Δικαιοσύνης”

Σε δήλωση προέβη το στέλεχος και πρώην Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φωκίδα, Χρήστος Τσαμαντάνης με αφορμή την ψήφιση του Σχεδίου Νόμου με τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις». Στη δήλωσή του σημειώνει τα εξής:

Η Εθνική Αντιπροσωπεία ετοιμάζεται να κάνει ένα ακόμη βήμα για την αναγνώριση και την προστασία των δικαιωμάτων κοινωνικών ομάδων που συνιστούν μειονότητα, ώστε αυτά να συμμετέχουν πλήρως και ισότιμα στην κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτική ζωή της Χώρας μας.

Και ενώ αυτό το βήμα πραγματοποιείται μέσα από την ώριμη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η Κυβέρνηση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αφού ο κος Πρωθυπουργός δεν μπορεί να πείσει το σύνολο της Κοινοβουλευτικής του ομάδας να υπερψηφίσει το Νομοσχέδιο που ο ίδιος εισηγείται. Και πώς να το κατορθώσει αυτό ένας ψευτοφιλελεύθερος και δήθεν ευρωπαϊστής πολιτικός όταν το 2018 καταψήφιζε όντας στην Αντιπολίτευση το άρθρο 8 του Ν. 4538/2018, ο οποίος παρείχε τη δυνατότητα αναδοχής από άτομα του ιδίου φύλλου.

Πώς να τον πάρει στα σοβαρά ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης του, ο οποίος ούτε εισηγείται ως οφείλει το εν λόγο Νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τροποποιήσεις στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, ούτε δείχνει διατεθειμένος να το υπερψηφίσει;

Με Πρωθυπουργούς που άγονται και φέρονται συγκυριακά και με γνώμονα το μονομερές πολιτικό συμφέρον και «part time» Υφυπουργούς Δικαιοσύνης, που παίρνουν μόνοι τους «ρεπό» και οι οποίοι δεν πιστεύουν στην ισότητα όλων και δη των μειονοτήτων, η έννοια του Κράτους Δικαίου δεν εμπεδώνεται.

Υφυπουργός που δεν ψηφίζει νομοσχέδιο που εισηγείται ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, συνήθως πάει σπίτι του.

Η ενασχόληση με την πολιτική συνεπάγεται τη θαρραλέα ανάληψη ευθύνης, εντούτοις ορισμένοι φαίνεται ότι έχουν άγνοια επ’ αυτού. Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το πρόταγμα της οικοδόμησης μιας Δίκαιης και Συμπεριληπτικής Κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς το αφουγκράζεται και μπορεί να το υπηρετήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και οι Προοδευτικές Δυνάμεις με Δημοκρατικές ευαισθησίες.